O afacere cu care nu poți da greș la țară este o fermă agro-ecologică. Dacă ai o mică suprafață de teren, folosește-o ca să cultivi legume, fructe și cereale organice. Piața acestora este în plină expansiune de când trendul consumării alimentelor bio a ajuns și la noi în țară.
Agroecologia promovează hrănirea într-un mod conștient față de mediul înconjurător. Este cea mai sustenabilă modalitate de a produce și de a consuma hrana. Spre deosebire de agroecologie, agricultura industrială a redus opțiunile alimentare la câteva monoculturi promovând producția de hrană nesănătoasă, care duce la apariția tot mi multor boli cronice. De asemenea, a determinat scăderea drastică a numărului de țărani, cei care au rămas muncind în condiții de stres și datorii din ce în ce mai mari.
Nu puțini sunt românii preocupați de sănătatea lor, care consumă doar produse organice, prevenind, astfel, bolile cauzate de consumul de fructe și legume pline de pesticide, substanțe chimice toxice, hormoni de creștere sintetici sau antibiotice, aditivi sau conservanți artificiali.
Aceste produse pot fi apoi comercializate către piețele locale, restaurante sau pot fi livrate direct către consumatori prin serviciile de livrare la domiciliu, potrivit manager.ro