Premierul Marcel Ciolacu a afirmat vineri, atunci când a primit mai multe întrebări referitoare la posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale, că este necesar ca cele două partide să treacă prin alegerile europarlamentare înainte de a se pronunța pe această temă, transmite agenția de știri Agerpres.
„Staţi să depăşim întâi europarlamentarele şi vă promit, vă las numărul meu de telefon, mă sunaţi şi vă răspund după europarlamentare, să terminăm cu astea”, a răspuns Marcel Ciolacu, președintele PSD, atunci când a fost întrebat despre posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale.
Liderii partidelor de guvernare s-au reunit recent, la palatul Vitoria, în cadrul primei ședințe de coaliție din anul 2024. Pe lângă discuțiile cu privire la problemele curente legate de gestionarea guvernării, pe agenda discuțiilor s-a aflat și subiectul celor patru rânduri de alegeri din 2024, dar și posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din acest an, transmite Știri pe surse.
Conform unor surse politice, a fost adusă în discuție chiar posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, discuția nu a evoluat într-o direcție concretă, chiar dacă au fost sugerate diverse nume de potențiali candidați.
Astfel, reprezentanții PNL au subliniat că Nicolae Ciucă ar putea fi un candidat potrivit din partea coaliției. Deși s-a vehiculat numele lui Mircea Geoană, nici PSD, nici PNL nu au manifestat intenția de a-l sprijini în acest sens. Într-o observație percepută mai degrabă sarcastică de cei prezenți, Marcel Ciolacu a menționat posibilitatea unei candidaturi a fostului șef al SRI, Eduard Hellvig. Cu toate că este membru al partidului liberal, Hellvig nu beneficiază de sprijin în cadrul PNL în acest moment, conform surselor din partid.
Cu toate acestea, scenariul unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale rămâne încă în zona discuțiile dintre liderii celor două partide și al specualțiilor. Experții din domeniul politic specualează faptucl că atât social-democrații, cât și liberalii pleacă în acest moment de la ideea susținătorii lor ar putea fi reticent în a susține un candidat provenind din rândul partenerilor de coaliție. În plus, după cumarată și declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, cele două formațiuni așteaptă să vadă ce scorurui electrorale vor obține înainte de cursa pentru Palatul Cotroceni.
Te-ar putea interesa și: Mircea Geoană își anunță indirect candidatura la prezidențiale! Mesajul subtil transmis prin intermediul noii sale cărți