- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ciolacu răspunde ferm, după declarațiile lui Ciucă. Ce spune despre varianta în care Iohannis ar fi premierul României

20 Sep, 16:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a răspuns la câteva întrebări despre diverse scenarii de după alegerile prezidențiale 2024. A dat și replici acide care au vizat 2 politicieni.
Ciolacu răspunde ferm, după declarațiile lui Ciucă. Ce spune despre varianta în care Iohannis ar fi premierul României

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a răspuns întrebărilor referitoare la cine ar numi premier dacă va fi ales președinte al României, vineri la Oradea, după vizita la fabrica Nokian Tyres, subliniind că decizia finală va aparține votului românilor, conform Constituției, potrivit digi24.ro.

Întrebat despre o posibilă numire a lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru, Ciolacu a fost categoric, menționând că nu crede că Ciucă va câștiga alegerile prezidențiale, ceea ce face această posibilitate irelevantă. Ciucă afirmase anterior că nu l-ar numi pe Ciolacu premier dacă ar deveni el președinte, la care liderul PSD a replicat ironic: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”.

Premierul a mai fost întrebat și pe cine ar numi în funcția de premier.

„Vreți numele sau partidul? Popescu de la un partid politic. Oameni buni, românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. Așa scrie la Constituție”, declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Va ajunge România în pragul dezastrului financiar? Marcel Ciolacu, anunț oficial după analiza Fitch: „Nu a fost un capăt de țară”

foto: Marcel Ciolacu

Ciolacu răspunde ferm, după declarațiile lui Ciucă. Ce spune despre varianta în care Iohannis ar fi premierul României

Întrebat dacă l-ar numi pe Klaus Iohannis premier, Ciolacu a exclus această variantă, afirmând că nu crede că Iohannis este interesat să conducă Guvernul.

În ceea ce privește posibilii candidați pentru funcția de prim-ministru, Ciolacu a evitat să dea un nume concret, dar a glumit pe seama unei posibile numiri a lui Virgil Popescu, declarând „Doamne ferește. Dorim să construim, nu să distrugem”, sugerând astfel că nu ar avea în vedere acest nume.

„Consider că următorii, cel puțin patru ani, pentru România vor fi cei mai importanți ani și va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și în economie. Cu adevărat, sunt ferm convins de această dată că niciun partid nu va avea 50%. Deci se va face o coaliție de guvernare.

Cum va fi această coaliție? E în funcție de votul românilor, în funcție de cât ia fiecare partid în parte. Am zis foarte clar că, dacă românii vor decide să fiu Președintele României, eu cred că este corect ca de la celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD să dea prim-ministrul”, a completat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai spus și că viitorul Guvern va fi format în urma unei coaliții, deoarece este puțin probabil ca un singur partid să obțină majoritatea absolută. În acest context, a zis că partidele din coaliție vor avea un rol important în desemnarea premierului și că este corect ca celălalt partid, care va face parte din alianță alături de PSD, să desemneze premierul.

Te-ar mai putea interesa și: Se schimbă legea pentru românii cu dizabilități. Marcel Ciolacu: „În luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate”