Coaliţia a decis, luni, să aibă candidaturi comune PSD-PNL la câteva municipii reşedinţă de judeţ, astfel că PNL va avea candidatul la Primăria Braşov, iar PSD la primăria Bacău.
În organizaţia Timiş, PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean, iar PNL, la Primăria Timişoara, potrivit unor surse politice. Discuţia urmează să continue în coaliţie şi în cazul altor judeţe, precum Satu Mare şi Mureş, anunță cei de la News.ro.
Coaliţia de guvernare a decis în ședința de luni că va avea candidaturi comune la municipiile Braşov, unde va da candidatul PNL şi la Bacău, unde va fi candidat din partea PSD.
La Timiş, unde au fost nemulţumiri din partea liberalilor privind o colaborare cu PSD, a-a decis că PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean şi PNL la primăria Timişoara.
De asemenea, s-au decis şi candidaturi comune la sectoarele 1, unde va fi candidat din parte PNL şi la sectoarele 2 şi 5, unde candidaţii vor fi nominalizaţi de PSD.
Liberalii şi social-democraţii mai discută astfel de candidaturi comune şi pentru Satu Mare şi Mureş, dar nu s-a luat încă o decizie.
Te-ar mai putea interesa și: O nouă ședință decisivă a coaliției azi, 25 martie. Liderii anunță numele candidaților pentru sectoarele Capitalei
Consiliul Politic Național al PNL a aprobat duminică, 24 martie, formarea alianței electorale cu PSD pentru alegerile parlamentare din vara lui 2024, partid cu care se află deja într-o coaliție de guvernare, potrivit Agerpres. În plus, pe agenda liderilor formațiunii politice s-a aflat și fuziunea cu ALDE, partidul fondat de fostul premier și șef al liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu.
Mai mult de atât, PNL a mai anunțat și o schimbare importantă de cadre. Prin urmare, s-a hotărât includerea europarlamentarului Vlad Nistor în Biroul Executiv, acesta urmând să primească după această decizie o poziție de vicepreședinte.
Cea mai importantă decizie adoptată duminică are în vedere aprobarea alianței electorale dintre PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din această vară. Informațiile publice indică faptul că pentru punct al ordinii de zi au fost acordate 838 voturi ”pentru”.
Vezi și alte știri: Cât câștigă un europarlamentar în 2024? La ce pensie au dreptul aleșii din Parlamentul European după un mandat