- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Conflictul PSD-PNL escaladează. Prima întâlnire a coaliției după atacurile publice

29 Aug, 15:11 • Bugiu ⁠Ana Maria
Prima întâlnire între liderii PSD şi PNL, după atacurile dintre liderii celor două partide. Unii liberali vor ruperea coaliției.
Conflictul PSD-PNL escaladează. Prima întâlnire a coaliției după atacurile publice

Coaliția de guvernare se reunește joi, la ora 15:00, pentru prima întâlnire între liderii PSD și PNL după atacurile publice. Pe agendă se află discuții despre atacurile PSD la adresa liberalilor, de la Congresul PSD, și despre nominalizarea comisarului european din partea României. Este prima ședință a coaliției după o lungă pauză, ultima întâlnire având loc pe 22 iulie.

Liderii PSD şi PNL se reunesc după ce o perioadă lungă nu a mai avut loc nicio şedinţă a coaliţiei.

Te-ar mai putea interesa și: Ce animal ar vrea Nicolae Ciucă să-l reprezinte și ce legătură are cu România?

Conflictul PSD-PNL escaladează. Prima întâlnire a coaliției după atacurile publice

Ședința va începe la ora 15:00.

Premierul Ciolacu a declarat că scopul său principal este să obțină cel mai bun portofoliu pentru România în cadrul nominalizării comisarului european. El a subliniat că negocierea este un proces complex, implicând discuții cu toți liderii politici și cu președinta Comisiei Europene, care gestionează propunerile de comisari din întreaga UE.

 ,,Cred că datoria mea faţă de români e să obţin cel mai bun portofoliu pentru România. Persoanele întotdeauna sunt un lucru secundar. Avem soluţii.

E un proces de negociere. Eu nu negociez cu preşedinta Comisiei probleme de deficit, în conjunctura nominalizării comisarului european.

În acest moment, normal că vorbesc şi cu ceilalţi lideri politici, încercăm să negociem cel mai bun portofoliu şi cel mai reprezentativ pentru România. Sunt mai multe propuneri.

Preşedinta Comisiei nu face acest lucru numai cu România, ci cu toţi prim-miniştii din UE. E un demers mai lung, pe care o să-l finalizăm”, a spus premierul Ciolacu.

Sighiartău a declarat că Nicolae Ciucă este un om de bună credință și nu are înțelegeri cu Marcel Ciolacu. Totodată, Sighiartău a acuzat că Ciolacu, descris ca un „șmecher de Buzău,” a încercat să profite de buna credință a lui Ciucă.

„Nicolae Ciucă nu are niciun fel de înţelegere cu Marcel Ciolacu şi este un om de bună credinţă, însă Marcel Ciolacu, din păcate, ca un şmecher de Buzău, a încercat să profite de buna credinţă a acestuia”, a spus Sighiartău.

Sighiartău a afirmat că PSD nu se comportă corect față de PNL și că simpatizanții liberali resimt acest lucru. El a subliniat că PNL a recunoscut necesitatea de a lupta împotriva PSD la alegerile prezidențiale, vizând înfrângerea lui Marcel Ciolacu.

”PSD nu este un partener corect faţă de PNL, iar simpatizanţii liberali simt acest lucru. Am spus-o tot timpul, o spun şi în şedinţă şi deja semnele sunt bune, pentru că PNL a înţeles semnalul de luptă, că noi ne batem cu PSD la alegerile prezidenţiale şi că trebuie să îl învingem pe Marcel Ciolacu..

Domnul Nicolae Ciucă nu are niciun fel de înţelegere cu Marcel Ciolacu şi este un om de bună credinţă, însă Marcel Ciolacu, din păcate, ca un şmecher de Buzău, a încercat să profite de buna credinţă a domnului Ciucă. Din acest punct de vedere, domnul Ciucă este într-o bătălie cu domnul Ciolacu”, a spus Sighiartău.

Sighiartău a mai afirmat că Ilie Bolojan ar fi o propunere bună de premier, aşa cum PNL are mulţi alţi oameni din administraţiile locale care pot fi variante de premier.

”Este un truc politic pentru a atrage nişte voturi din zona aceasta. Ilie Bolojan este fost secretar general PNL, este preşedintele PNL Bihor şi va fi până la urmă în această echipă”, a mai spus Sighiartău.

El a mai spus că toate cifrele politice, inclusiv rezultatele de la locale şi europarlamentare, arată că USR nu va intra în turul doi la alegerile prezidențiale.

”Nu a reuşit nici măcar în 2019 în turul doi, în momentul în care erau foarte bine cotaţi după alegerile parlamentare, când aveam peste 22%. Acum au luat 8% şi nu mai au nici primari”, a completat el.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă, despre Marcel Ciolacu: „Ezit să am încredere în el, nu avem o relație de prietenie”