- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Marcel Ciolacu a făcut anunțul aşteptat de toți românii

26 Aug, 20:09 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat ce va face Guvernul referitor la majorarea taxelor. Este anunțul așteptat de milioane de români!
Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Marcel Ciolacu a făcut anunțul aşteptat de toți românii

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat luni, 26 august 2024, că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxelor. Potrivit premierului, Guvernul va continua digitalizarea ANAF.

Totodată, Marcel Ciolacu a transmis că guvernanții vor merge mai departe cu reforma cheltuielilor publice și creşterea încasărilor bugetare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul consultărilor, la întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia, premierul a transmis reprezentanţilor Concordia că elementele principale ale Acordului propus de Executiv Comisiei Europene sunt reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani şi susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în următorii doi ani.

Ciolacu: Nu luăm în calcul majorarea taxelor!

Citește și: Românii șomeri pot obține până la 50.000 de euro de la stat. Guvernul sare în ajutorul celor care vor să înceapă o afacere de la zero

„Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investiţiile, să susţinem zona industrială şi producţia românească.

Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu

Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, luni, la consultările de la Palatul Victoria.

Începând din 2025 vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală, transmite șeful Executivului.

Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri şi fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat dialogul cu Guvernul, continuat şi detaliat la nivelul ministerelor, arată sursa citată.

Vezi și: Se taie complet aceşti bani! Decizia momentului luată de guvernanți