Elena Udrea rămâne în închisoare! Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție ÎCCJ, amânat până în data de 12 noiembrie 2024 pronunțarea unei soluții în legătură cu cererea de revizuire depusă de Elena Udrea la sentința care o vizează în dosarul „Gala Bute”.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis! Se amână până în data de 12 noiembrie pronunțarea în cazul Elenei Udrea. Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urma să se pronunţe marți pe cererea de revizuire a pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”.
Pronunțarea deciziei pe cererea de revizuire a sentinței Elenei Udrea a fost însă amânată pentru data de 12 noiembrie. Dacă cererea de revizuire ar fi fost aprobată, fosta politiciană ar fi putut părăsi penitenciarul mau repede.
Cererea de revizuire a Elenei Udrea se bazează pe un document emis de SRI, care ar conţine detalii conform cărora Udrea ar fi fost cercetată pe baza unor denunţuri false.
Te-ar putea interesa și: Câți bani cheltuie Călin Donca după ieșirea din închisoare. Stilul de viață al afaceristului s-a schimbat radical. „Cheltuiam cam 20.000 de euro pe lună și eram bine financiar”
Elena Udrea a fost condamnată definitiv în 2018, dar a ajuns după gratii abia în 2022, după ce a pierdut o contestație în anulare în data de 07.04.2022.
Fosta politiciană a primit șase ani de închisoare pentru implicarea în dosarul „Gala Bute”, cauza fiind luarea de mită şi abuzul în serviciu. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei, în aprilie 2022, şi a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia, fiind dusă în Penitenciarul Târgşor. Totodată, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja (în prezent decedat), a primit cinci ani de închisoare cu executare.
Elena Udrea a executat la Penitenciarul Târgșor un număr de 2 ani, 3 luni și 16 zile de închisoare, la care se adaugă timpul petrecut după gratii la Blagoevgrad și Sofia. Se reamintește că Elena Udrea a fugit din țară pentru a doua oară, pe 7 aprilie 2022, cu câteva ore înainte să piardă contestația în anulare la condamnarea din 2018.
În schimb, Ion Ariton (fost ministru al economiei) a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Ai mai putea citi și: Închisoare cu executare pentru cei care conduc fără permis și pentru cei care le încredințează mașina – proiect