- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

FMI nu va impune măsuri fiscale în România. Ciolacu: „80% din deficit se regăsește în investiții”

11 Sep, 00:24 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre riscurile potențiale legate de intervenția Fondului Monetar Internaţional în România.
FMI nu va impune măsuri fiscale în România. Ciolacu: „80% din deficit se regăsește în investiții”

Premierul Marcel Ciolacu a exclus riscul ca FMI să impună măsuri fiscale în țara noastră. România e o țară sustenabilă economic, iar 80% din deficit se regăsește în investiții, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă există riscul ca FMI să impună măsuri fiscale în România, Marcel Ciolacu a spus că „nu există niciun risc”.

România e o țară sustenabilă economic în acest moment. 80% din deficit se regăsește în investiții. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru s-ar fi luat măsuri. FMI discută și cu ministrul de Finanțe, se uită și la cifre, discută și cu premierul. Ei fac raitingul de țară.

Ultimii indicatori și ultimele decizii în ceea ce privește ratingul de țară a fost că suntem stabili și rămânem stabili. Nu a crescut euro, și la BNR au crescut depozitele, avem bani din PNRR neconsumați. Tabloul e foarte mare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că în acest moment este exclus ca cineva să mai schimbe legea pensiilor, să ia banii înapoi oamenilor sau să le taie pensiile, pentru că totul este negociat cu Comisia Europeană.

FMI face recomandări de țară. Și Banca Mondială face. Și Comisia Europeană face. (…) Eu am luat o inflație cu două cifre, era vreo 16%. Acum e 5,4 și cred că în următoarele zile va fi 5,1 anunțul INS”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță o reformă istorică în companiile de stat. Ce se va întâmpla cu angajații

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine alege premier dacă va deveni președinte

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că dacă va câștiga alegerile prezidențiale va avea o discuție în cadrul partidului pentru a desemna premierul de la un alt partid politic, nu din PSD.

El a precizat că s-a dus vremea ca un singur om să aibă toată puterea. Şi-a mai dorit cineva guvernul meu şi am văzut ce a ieşit, a spus Marcel Ciolacu.

Eu totuși mă uit ca și model politic mă uit la Statele Unite ale Americii sau la Marea Britanie, cei care au totuși o democrație mai veche. În primul rând, stai de vorbă cu partidul care este pe primul loc. Nu contează partidele, s-au unit partidele de dreapta, de stânga … Dacă voi câștiga – și spun la cele mai urmărite știri – o să am o discuție cu membrii Partidului Social Democrat și voi desemna prim-ministru de la alt partid.

S-a dus vremea. Și cu provocările următorilor ani, au nevoie de o stabilitate politică. Și toată lumea trebuie să fie reprezentată. S-a dus vremea ca un singur om să aibă toată puterea.

A mai avut … și-a dorit cineva partidul sau Guvernul meu, Guvernul meu, și am văzut ce a ieșit”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vezi și: Marcel Ciolacu, noi detalii despre atacul rușilor în România. „Dacă dronele aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit”