- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Boloș, anunț de ultimă oră. Schimbările fiscal-bugetare care se aplică în România din 2025

27 Sep, 22:30 • Cornel Ghimeșan
Marcel Boloș a dezvăluit că România va intra, începând din anul 2025, într-un proces de care mulți români se temeau.
Marcel Boloș, anunț de ultimă oră. Schimbările fiscal-bugetare care se aplică în România din 2025

Marcel Boloș face referire la ajustarea fiscal-bugetară. Ministrul Finanțelor a precizat că sistemul de cheltuieli publice urmează să fie restructurat. Vor fi regândite complet și taxele și impozitele pentru ca statul să ia mai mulți bani.

În următorii ani, investițiile vor fi o prioritate pentru România și vor exista reguli mai stricte pentru gestionarea finanțelor țării. Procesul de ajustare fiscal-bugetară va ține cont de două elemente, una care are legătură cu restructurarea cheltuielilor publice și alta de restructurare a sistemului de cheltuieli pentru companiile de stat.

Citește și Casa Națională de Pensii face schimbări. Ce se va întâmpla de acum înainte cu veniturile pensionarilor

„Anul viitor va trebui să intrăm într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, care trebuie să aibă şi o componentă de restructurare a sistemului de cheltuieli publice, din respect faţă de mediul de afaceri. Nu totul trebuie să fie pe umerii mediului de afaceri.

Aici trebuie să fiu foarte limpede: o îmbunătăţire a exploatării patrimoniului şi a bogăţiilor României, dar şi aceste modele de business pe care le avem la nivelul companiilor de stat, acestea trebuie schimbate fundamental.

Eu vorbesc de cele care au cheltuieli vizibile, unele fără rost, dar se vede şi în nivelul de performanţă financiară, înregistrând an de an pierderi care sunt susţinute uneori din alocaţii ale bugetului de stat şi din ceea ce înseamnă eforturi ale bugetului pe care le facem pentru aceste tipuri de companii.

Eu nu spun că ele fiind companii care prestează servicii publice, trebuie să le desfiinţăm. Departe de mine gândul acesta. Spun doar că trebuie restructurate aceste sisteme de cheltuieli, pentru că efortul pe care îl face statul prin alocarea de subvenţii să fie unul cât mai redus”, a declarat Marcel Boloș la Digi24.

Citește și Bani în plus pentru europarlamentari. Salarii de peste 15.000 de euro pentru peste 2.400 de angajați!

În opinia lui Marcel Boloș, fondurile europene sunt foarte importante, iar autorizățile române ar trebui să profite de acești bani pentru a ajuta România să se dezvolte cât mai mult. Printre priorități se află modernizarea școlilor, infrastructura feroviară și construirea de autostrăzi.

„Avem un plan fiscal-structural, dincolo de campania electorală, România este cred eu mult mai importantă, iar acest plan fiscal structural trebuie depus pe data de 15 octombrie şi traiectoria de ajustare începută cu 1 ianuarie 2025. Acestea sunt lucruri certe, fără de care riscăm ca fondurile europene, cea mai importantă avere a României, fără de ele am fi cu mult în spate în ceea ce priveşte dezvoltarea, deci miza noastră este că aceste 75 de miliarde de euro pe care România le are, să le implementăm ca şi bugete de investiţii. Să ne facem autostrăzile, infrastructura feroviară, să ne modernizăm şcolile.

Aceasta este prioritatea pe care România o are şi de dezvoltare economică. Foarte important sprijinul mediului de afaceri, care este, de asemenea, aurul României în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, atragerea de investiţii private”, a mai subliniat Boloş.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult