- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu anunță domeniile vitale pentru viitorul țării. Mesajul premierului pentru cei mai importanți bancheri din România

03 Sep, 21:11 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire consultativă cu reprezentanţii băncilor din România, pe teme de interes pentru susţinerea unor investiţii şi reforme de importanţă majoră pentru o dezvoltare sustenabilă a economiei româneşti, a informat Guvernul.
Marcel Ciolacu anunță domeniile vitale pentru viitorul țării. Mesajul premierului pentru cei mai importanți bancheri din România

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Marcel Ciolacu a menţionat că s-a stabilit, în cadrul întâlnirii de marţi, ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic.

Ne este clar că avem un interes comun: o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creştere şi cu firme tot mai prospere”, a precizat premierul, în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, agricultura și industria alimentară, materialele de construcții, energia, transporturile sau petrochimia sunt domeniile prioritare unde Guvernul Românei are în derulare scheme de stat și programe masive de sprijin.

M-am bucurat să văd că industria bancară este receptivă și pregătită să susțină dezvoltarea acestor domenii vitale pentru viitorul țării”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ciolacu le-a spus celor mai importanți bancheri că acest Guvern continuă, fără rezerve, să susțină în mod prioritar investițiile publice, iar 80% din deficitul bugetar pe primele 8 luni din 2024 este generat de investiții.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Citește și: Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Marcel Ciolacu a făcut anunțul aşteptat de toți românii

Marcel Ciolacu: Am stabilit ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic

Potrivit premierului, România are nevoie de infuzie de capital pentru a duce la bun sfârşit ceea ce a început.

Reforma administrativă şi cea bugetară pe care noi le-am demarat sunt absolut necesare, indiferent ce guvern va veni şi după alegeri. Din punctul acesta de vedere putem spune că anul 2025 va avea un start bun, ţinând cont de reducerile de posturi operate deja în administraţie, paşii făcuţi în direcţia digitalizării şi reformarea sistemului de pensii, iar reforma fiscală va atrage automat şi reforma întregului sistem bugetar”, a mai declarat şeful Executivului.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță marea amnistie fiscală! Dobânzi și penalități anulate și reduceri de 3% pentru cei care au taxele la zi