- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu dă explicații: Când vin banii din PNRR? „Comisia o să reţină o sumă”

22 Aug, 19:54 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu susține că România nu va pierde niciun ban din plata numărul 3 din PNRR, dar se declară ferm convins că o anumită sumă din cererea de plată va fi reţinută.
Marcel Ciolacu dă explicații: Când vin banii din PNRR? „Comisia o să reţină o sumă”

Marcel Ciolacu

este sigur că o parte din bani vor fi reținuți pe o perioadă de șase luni, maximum opt luni de zile, pentru a se închide toate lucrurile, dar asta nu înseamnă că țara noastră va pierde acea sumă.

Sunt 76 de jaloane, îl am aici şi pe domnul ministru de la MIPE, poate să vă spună câte jaloane am găsit închise din cele 76. În acest moment, sunt şi cu domnul Grindeanu şi cu domnul Burduja, ministrul Energiei, este şi domnul Câciu, domnul Boloş.

Sunt ferm convins că o anumită sumă din cererea de plată numărul trei va fi reţinută pe o perioadă de șase luni, maximum opt luni de zile, pentru a se închide toate lucrurile. Comisia, în funcţie de cât ai îndeplinit din jalon, o să reţină o sumă de bani. Asta nu înseamnă că România va pierde acei bani. Asta este negocierea.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, despre problemele României cu jaloanele PNRR

Eu îmi doresc să fie o sumă cât mai mică din cei aproape 2,1 miliarde de primit din cererea de plată. Mi-aş dori să fie pe lângă mine cei care au făcut tâmpeniile, dar nu o să îi mai găsiţi, că erau experţi pe la televizor, dar au dispărut”, a declarat premierul.

Citește și: Românii cu salarii mici se tem de creșteri de taxe în 2025. Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru ei

Marcel Ciolacu a promis că va rezolva problema şi România nu va pierde niciun ban.

Marcel Ciolacu, despre problemele României cu jaloanele PNRR

Potrivit premierului, problemele sunt jalonul cu microîntreprinderile, companiile din energie cu selecţiile şi pe transporturi, dar și metroul de la Cluj-Napoca.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost elaborat de fostul ministru Cristian Ghinea și echipa sa din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Vezi și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”