- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu detonează scena politică: „Cheltuielile președintelui trebuie desecretizate și expuse public!”

01 Oct, 22:21 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul Marcel Ciolacu consideră că toate cheltuielile președintelui României trebuie să fie desecretizate pentru a asigura transparența. El a evidențiat că instituția prezidențială trebuie să răspundă întrebărilor din partea mass-media.
Marcel Ciolacu detonează scena politică: „Cheltuielile președintelui trebuie desecretizate și expuse public!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul unei intervenții la Digi24, că sprijină desecretizarea cheltuielilor administrației prezidențiale.

Te-ar mai putea interesa și: Ambasadoarea SUA în România pune frână entuziasmului lui Ciolacu: „Mai trebuie parcurși pași pentru a ajunge acolo”

foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu detonează scena politică: „Cheltuielile președintelui trebuie desecretizate și expuse public!”

Referindu-se la recentele discuții privind vila prezidențială cu teren de mini-golf (una dintre), Ciolacu a afirmat că nu a avut acces la informații directe despre acea locație, dar consideră că aceste cheltuieli trebuie să fie făcute publice. El a mai spus că, dacă ar ajunge președinte, ar implementa acest lucru, insistând că instituția prezidențială ar trebui să răspundă întrebărilor presei pentru a asigura o mai mare claritate în utilizarea fondurilor publice.

Premierul și-a exprimat surprinderea că, după un deceniu, astfel de discuții sunt încă subiect de controversă și a reiterat angajamentul său pentru o administrație transparentă.

„Nu am avut informații directe și n-am făcut vizte la vila respectivă (n.r.: unde se află un teren de mini-golf). Va trebui să fie desecretizate: cheltuielile să fie desecretizate. Dacă o să ajung președinte, o să fac acest lucru. Cheltuielile trebuie să fie transparente. Mă mir că după 10 ani avem discuțiile acestea.

Ce mi se pare foarte corect este ca instituția prezidențială să răspundă întrebărilor mass-media”, a afirmat Marcel Ciolacu, Premierul României, la postul Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul unei controverse legate de amenajarea unui miniteren de golf la vila de protocol de la Neptun, folosind fonduri publice.

Conform G4Media, au fost analizate imagini din Google Earth pentru a verifica modificările survenite în peisajul vilei. S-a constatat că terenul a fost construit în perioada în care Iohannis era președinte, ceea ce a generat reacții critice din partea opoziției și a opiniei publice, care contestă utilizarea banilor statului pentru un astfel de proiect.

Marcel Ciolacu, premierul României, a comentat acest subiect, afirmând că cheltuielile președintelui ar trebui să fie desecretizate pentru a asigura transparența.

Te-ar mai putea interesa și: Cum va reuși România să depășească Austria la PIB. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre strategia pe 5 ani