- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine alege premier dacă va deveni președinte: Cum arată echipa sa pentru viitorul României

10 Sep, 22:00 • Preda Silvia
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că dacă va câștiga alegerile prezidențiale va avea o discuție în cadrul partidului pentru a desemna premierul de la un alt partid politic, nu din PSD.
Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine alege premier dacă va deveni președinte: Cum arată echipa sa pentru viitorul României

Marcel Ciolacu a declarat la Pro TV că dacă va ajunge președinte al României va numi un premier de la alt partid, nu de la Partidul Social Democrat.

El a precizat că s-a dus vremea ca un singur om să aibă toată puterea. Şi-a mai dorit cineva guvernul meu şi am văzut ce a ieşit, a spus Marcel Ciolacu.

Eu totuși mă uit ca și model politic mă uit la Statele Unite ale Americii sau la Marea Britanie, cei care au totuși o democrație mai veche. În primul rând, stai de vorbă cu partidul care este pe primul loc. Nu contează partidele, s-au unit partidele de dreapta, de stânga … Dacă voi câștiga – și spun la cele mai urmărite știri – o să am o discuție cu membrii Partidului Social Democrat și voi desemna prim-ministru de la alt partid.

S-a dus vremea. Și cu provocările următorilor ani, au nevoie de o stabilitate politică. Și toată lumea trebuie să fie reprezentată. S-a dus vremea ca un singur om să aibă toată puterea. A mai avut … și-a dorit cineva partidul sau Guvernul meu, Guvernul meu, și am văzut ce a ieșit”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Dacă voi câştiga, o să am o discuţie cu membrii PSD şi voi desemna prim-ministru de la alt partid

În cursa electorală pentru Palatul Cotroceni și-au mai anunțat intenția de a se înscrie președintele PNL Nicolae Ciucă, președintele USR Elena Lasconi, președintele AUR, George Simion, președintele S.O.S. România Diana Șoșoacă, precum și independenții Cristian Diaconescu și Ana Birchall.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță o reformă istorică în companiile de stat. Ce se va întâmpla cu angajații

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Întrebat de ce crede că e mai pregătit să fie preşedinte al ţării decât contracandidaţii săi, Marcel Ciolacu a spus că „acum politica nu este despre stânga şi despre dreapta, nu este despre atribuţiile preşedintelui”, ci „în această perioadă totul este despre economie şi despre capacitatea de a crea din România un hub regional”.

Mi-aș dori o schimbare neapărat. Oricum o să fie o schimbare, o să fie un nou președinte la Cotroceni. Oricum o să fie o schimbare. Aș dori să depășim o dată să împărțim români.

I-am împărțit prea mult, timp de 20 de ani. Erau politicieni care spuneau sunt două Românii, una urbană, una rurală, sunt români de stânga, sunt români de dreapta. Vedem că contextul actual e total schimbat, dinamica e mult mai mare. Este nevoie să luăm decizii rapide, să avem o stabilitate politică și chiar dacă atribuțiile președintelui, cum știm, nu sunt atât de mari în zona executivă, sunt în primul rând în ceea ce privește … e comandantul suprem al armatei și siguranța națională și politica externă.

Aș dori un președinte care să fie solidar cu guvernul, nu neapărat cu guvernul său. Cu orice guvern politic, indiferent de culoarea politică”, a mai spus Marcel Ciolacu, marți, la Pro TV.

Vezi și: Marcel Ciolacu, noi detalii despre atacul rușilor în România. „Dacă dronele aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit”