- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu: După referendumul din Republica Moldova, „flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău!”

21 Oct, 18:05 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul Marcel Ciolacu a felicitat cetățenii din Republica Moldova pentru rezultatul pozitiv al referendumului privind integrarea europeană. El a spus că flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău, reafirmând sprijinul României pentru țara vecină.
Marcel Ciolacu: După referendumul din Republica Moldova, „flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău!”

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat după referendumul din Republica Moldova, felicitând cetățenii pentru rezultatul pozitiv în favoarea integrării europene. El a subliniat că aceștia au rezistat presiunilor din partea Moscovei, potrivit fanatik.ro.

„Felicitări tuturor cetăţenilor moldoveni care au rezistat în faţa presiunilor incredibile ale Moscovei şi au reuşit să îşi ducă ţara de partea bună a istoriei”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Ce va face Marcel Ciolacu din România dacă va ajunge președinte. Planul a fost prezentat oficial

foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: După referendumul din Republica Moldova, „flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău!”

Premierul a evidențiat că rezultatul strâns al referendumului din Republica Moldova demonstrează necesitatea intensificării eforturilor de convingere a cetățenilor din zonele rurale și provincie că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă cea mai bună soluție pentru viitorul țării.

„Rezultatul pe muchie de cuţit de la referendumul pentru integrarea în Uniunea Europeană este o dovadă că trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a convinge şi cetăţenii din provincie şi zonele rurale, unde Rusia are mai multă eficienţă propagandistică, că viitorul Republicii Moldova este doar către Vest”, a mai spus premierul României.

Liderul PSD a afirmat că influența Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău și a reafirmat sprijinul constant al României pentru Republica Moldova.

„Cu Maia Sandu preşedinte şi cu un guvern pro-european va fi tot mai clar că flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chişinău! România este total alături de Republica Moldova”, a transmis premierul.

Pe 20 octombrie, cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova au fost convocați la urne pentru a alege președintele și a defini viitorul european al țării. În paralel cu primul tur al alegerilor prezidențiale, a avut loc un referendum privind modificarea Constituției pentru a facilita aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Până la ora 13:00, s-au înregistrat 1.480.603 voturi, dintre care 746.032 (50,39%) au fost în favoarea integrării în UE, iar 734.571 (49,61%) au fost împotrivă, evidențiind un rezultat strâns în cadrul acestui proces democratic.

Te-ar mai putea interesa și: Referendumul din Capitală va scrie istorie. Marcel Ciolacu: „Luăm o decizie în Guvern”