- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, prins cu totul în scandalul Șoșoacă: ,,Mi-a venit totul în cap!”

07 Oct, 18:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a afirmat că excluderea Dianei Șoșoacă din alegeri i-a adus un „decont gratuit". De asemenea, a spus că declarațiile ei l-au „speriat", în special cele cu tentă antisemită.
Marcel Ciolacu, prins cu totul în scandalul Șoșoacă: ,,Mi-a venit totul în cap!”

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024, a declarat că nu are nicio satisfacție legată de excluderea Dianei Șoșoacă din cursa electorală, decizie care, de fapt, i-a adus „un decont total gratuit”. Ciolacu a menționat că Șoșoacă nu reprezenta o amenințare pentru el în competiția electorală, și că această decizie l-a forțat să reia anumite aspecte ale campaniei sale, chiar dacă nu există o schimbare de fond.

Premierul a subliniat că nu avea probleme nici cu sondajele, nici cu percepțiile publice legate de campanie, iar această excludere nu a adus o îmbunătățire semnificativă pentru el, ci mai degrabă a generat un nou set de provocări. El a adăugat că declarațiile recente ale Dianei Șoșoacă l-au „speriat”, în special cele de natură antisemită, care i-au adus acesteia și o anchetă din partea Parchetului General, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu a răspuns la întrebări! Cu cine ar vota Premierul României la prezidențiale

foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, prins cu totul în scandalul Șoșoacă: ,,Mi-a venit totul în cap!”

Marcel Ciolacu a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, despre acțiunile Dianei Șoșoacă.

„Mi-a venit totul în cap. Tot decontul a venit la mine, total gratuit. Nu aveam probleme nici cu sondajele, nu aveam probleme nici cu percepţiile, încercam să-mi fac treaba, intrasem în logica mea, dar această decizie, de fapt pe mine, cumva, m-a dus să iau totul de la zero, nu că ar fi o schimbare de fond. Pe mine nu mă deranja Diana Şoşoacă. Mai mult, mi-a venit mie un decont, total gratuit.

„După ultimele declaraţii, eu m-am speriat. Eu nu a crezut că un politician, sau nu am crezut că un român, poate să se exprime la modul acesta antisemit, gratuit şi cumva să reîntoarcem toată istoria României şi tot ce, cumva, am vrut să şi uităm, dar să şi depăşim”, a spus Marcel Ciolacu.

Acțiunile Dianei Șoșoacă au intrat în atenția autorităților după ce a făcut o serie de afirmații controversate, inclusiv elogii la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mișcării Legionare, și critici virulente cu tentă antisemită.

„Trăiască Legiunea şi Căpitanul, omorâţi de aceeaşi putere jidănească care a acţionat şi acum”, a afirmat Şoşoacă după respingerea candidaturii sale în alegerile prezidenţiale.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Șoșoacă a transmis mesaje care au atras atenția procurorilor, care s-au autosesizat în baza Ordonanței 31/2002 privind interzicerea promovării ideilor fasciste, rasiste sau xenofobe. Aceasta riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru promovarea cultului persoanelor responsabile de crime împotriva umanității.

”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la președinția României, a declarat luni că nu are niciun fel de satisfacție în legătură cu excluderea Dianei Șoșoacă din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale 2024. Potrivit acestuia, Șoșoacă „nu îl deranja” în competiția electorală, iar acum observă că, în urma deciziei legate de candidatura acesteia, „i-a venit un decont, total gratuit”.

Te-ar mai putea interesa și: Ce vot va da Austria pentru aderarea României la Schengen. Ciolacu: „Avem o presiune cât mai mare”