- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu respinge asocierea cu afacerea Nordis. „Nu are nicio treabă cu PSD”

11 Oct, 14:57 • Mălureanu Rebecca
Marcel Ciolacu nu a fost deloc satisfăcut de investigația jurnaliștilor de la Recoder ce vizează afacerea Nordis. Premierul a clarificat despre acest caz că nu implica acțiunea Partidului Social Democrat.
Marcel Ciolacu respinge asocierea cu afacerea Nordis. Nu are nicio treabă cu PSD

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a văzut și el ancheta jurnaliștilor de la Recorder spunând că ”nu mi-a plăcut deloc ce am văzut acolo”. Pe lângă asta, Ciolacu susține că PSD nu are nicio legătură cu întreaga afacere Nordis.

Premierul a fost întrebat de ziariști și despre demisia Laurei Vicol din partid, Ciolacu precizând că nu a purtat nicio discuție cu fostă șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

”Nu am avut nicio discuție cu doamna Vicol. Mi se pare normal gestul făcut de dumneaei.”

Ciolacu neagă asocierea cu Nordis

Eu vă spun un lucru: nu are nicio treabă afacerea Nordis cu PSD. În acest moment este o treabă, nu știu dacă este ceva în justiție, dar am văzut și eu ancheta Recorder și nu mi-a plăcut deloc ce am văzut acolo, tocmai de aceea, împreună cu domnul Simonis am schimbat legea. Scurt și la obiect!”, a spus Marcel Ciolacu.

Nordis
Nordis

Ai mai putea citi și:Cel mai mare plan din istoria post-decembristă a României. Marcel Ciolacu: „Este o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro”

Laura Vicol a părăsit PSD

Deputata PSD Laura Vicol, fostă șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat joi din Partidul Social Democrat, lucru cauzat de marele scandal referitor la dezvoltatorul imobiliar Nordis.
În demisia adresată organizației PSD Dolj, Laura Vicol a inocat o campanie de linșaj mediatic la adresa sa și dorința de a nu periclita credibilitatea PSD.

Demisia  Laurei Vicol vine la câteva zile după ce firma Nordis, deținută de soțul acesteia, a intrat în procedură de insolvență.

Marți, social-democrata Laura Vicol a demisionat și din funcţia de conducere a comisiei juridice din Camera Deputaţilor, aceasta depunând cererea la liderul de grup al PSD. Solicitarea urmează să fie înaintată Biroului Permanent.

În demisie sa, Laura Vicol consideră că

”a luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte şi de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva sa”.

”Până la lămurirea lor, îmi doresc să demisionez”, mai spune Vicol în cererea de demisie.

Nordis se numără printre cei mai renumiți dezvoltatori imobiliari din țara noastră, cu proiecte prevăzute în mai multe zone din România. Asociații majoritari ai Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare având 46% din părțile sociale.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu, declarație: „Nu pierdem niciun ban. Nu facem bine românilor. Un incompetent la Energie a crezut că merge cu șmecherii”