- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Mircea Geoană, anunțul momentului privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Sunt absolut hotărât”

16 Aug, 21:20 • Preda Silvia
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, face un anunț important legat de candidatura sa la alegerile prezidențiale din acest an.
Mircea Geoană, anunțul momentului privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Sunt absolut hotărât”

Mircea Geoană a declarat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, că dacă se va decide să candideze la preşedinţia României o va face doar ca independent.

Secretarul general adjunct al NATO a precizat însă că nu refuză susţinerea unor formaţiuni politice.

Eu nu evit susţinere din partea unor partide. Nu asta este ideea, dar în esenţă sunt absolut hotărât dacă voi candida, să candidez ca independent, pentru că eu cred că un preşedinte al naţiunii române trebuie să îi reprezinte pe toţi românii şi pe toate româncele.

Nu ai culoare de partid, iar ficţiunea asta din Constituţia României că un preşedinte aparţinând unui partid, propulsat de un partid, ajunge la Cotroceni şi peste noapte se transformă în cineva independent şi deasupra intereselor de partid este efectiv o ficţiune şi de multe ori chiar o minciună. Şi se pare că nici nu a funcţionat…De aceea cred că este nevoie de cineva care să lucreze cu partidele, dar care să reprezinte interesele tuturor”, a spus Mircea Geoană în cadrul unei conferinţe de presă.

Geoană: Cred că un preşedinte al naţiunii române trebuie să îi reprezinte pe toţi românii

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Citește și: Mircea Geoană nu ar intra în cursa pentru Cotroceni. Surse: Sorin Grindeanu ar putea fi următorul pion la alegerile prezidențiale 2024

Mircea Geoană a menționat, vineri, că se va decide cu privire la candidatura sa la funcţia de preşedinte al României abia la finalul mandatului său la NATO.

Puţină răbdare. Mandatul meu la vârful NATO se apropie de sfârşit. Se împlinesc cinci ani de când fac această muncă. A fost o perioadă foarte, foarte plină, foarte complicată, cu război în Ucraina, cu retrageri din Afganistan, cu pandemie, cu multe, multe probleme şi mă pregătesc să plec cu fruntea sus dintr-o funcţie importantă. Sper că şi românii şi româncele au fost mândri de faptul că unul de-al nostru a ajuns la un nivel atât de înalt şi mă pregătesc pentru următorul capitol din viaţa mea.

Dar, aşa cum am spus-o şi alte dăţi, până în ultima zi de mandat îmi fac datoria acolo, iar a doua zi după ce termin mandatul la NATO am să mă întorc acasă şi am să comunic decizia şi intenţia cu privire la capitolul următor al vieţii mele”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Vezi și: Anunț major pentru românii care vor vota la alegeri viitorul președinte. Toni Greblă: „Sancţiunile prevăzute de lege, care sunt foarte dure”