Mircea Geoană a fost întrebat dacă știa că e măsurat de PSD în sondajele de opinie pentru stabilirea candidatului la prezidențiale și, totodată, dacă a discutat cu foștii colegi de partid despre acest subiect. Secretarul general al NATO a spus că „această discuție va fi reluată la un moment dat”.
”Parcă e la croitorie, mă măsoară cineva… Nu, sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt, cred eu o figură destul de cunoscută aici în România. Am discuții amicale cu lideri politici români de la toate partidele (…) Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut acum, e o perioadă importantă. Mă uit cu interes la politica românească, dar sunt convins că această discuțe va fi reluată la un moment dat”, a declarat secretarul general al NATO.
Mircea Geoană a explicat că nu a luat o decizie cu privire la alegerile prezidențiale și că se va gândi la acest lucru după ce pleacă de la NATO.
”Când va veni momentul să decid ce am de făcut după ce plec de la NATO o să discutăm”, a spus fostul președinte al PSD.
Marcel Ciolacu, întrebat dacă Mircea Geoană ar putea fi susținut de PSD pentru președinția României, a declarat: „Cum românii sunt suverani pe votul lor și au întotdeauna dreptate, și la partid se întâmplă la fel. Sincer să fiu, nu mi-am făcut un țel din asta. Fiecare om este liber să-și facă propria viziune și proprii pași, să-și dorească”.
În ceea ce privește varianta candidatului comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale, Ciolacu a spus că nu s-a discutat acest lucru în coaliție.
„Nu s-a discutat acest lucru. Dacă avem candidaturi separate la europarlamentare, la locale, e foarte greu să avem un candidat comun la prezidențiale. Am avut o construcție politică, USR, care au avut un anumit traseu comun și locale și generale. A fost în jurul unui dușman comun, care în acel moment se numea Traian Băsescu. Cred că nici eu, nici Ciucă nu avem un dușman comun. Eu și Nicolae Ciucă suntem niște oameni de bună credință, nu poate să conteste cineva acest lucru, și cred că implicarea noastră în actul de guvernare a fost pentru a depăși această perioadă complicată. Dacă există un program de țară pe care să și-l asume ambele partide, de fapt să fie o construcție politică nu pentru că există un dușman comun, ci pentru că există o viziune comună în ceea ce privește viitorul României. Nu a existat până acum o astfel de variantă în interiorul coaliției, nimeni nu a făcut o astfel de propunere. Îmi doresc mult ca România să depășească această perioadă complicată, întreaga Europă. Mi-aș dori în continuare o coaliție formată din cele două mari partide”.