- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicolae Ciucă, despre cartea sa: „Am scris-o ca un exercițiu de transparență și dialog cu cetățenii”

27 Aug, 13:19 • Preda Silvia
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre cartea sa, „Un ostaş în slujba ţării”, care a fost intens promovată în ultimul timp.
Nicolae Ciucă, despre cartea sa: „Am scris-o ca un exercițiu de transparență și dialog cu cetățenii”

Liderul PNL a prezentat un scurt fragment din cartea sa, în care îşi prezintă începuturile carierei. Ciucă dezvăluie că nu a avut un parcurs ușor.

Pot spune că am fost un militar norocos. Nu am avut o carieră confortabilă, dar poate că asta a fost șansa mea. Am făcut parte, încă din debutul carierei, odată cu transferarea mea la Batalionul 121 Cercetare, din trupe de elită. Și numirea ca șef de stat major al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ a confirmat traseul însemnat pe care l-am parcurs.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova avea la data aceea o tradiție de o sută douăzeci de ani. La înființare, în anii ce au urmat Războiului de Independență, se numise Regimentul 26 Dorobanți. Batalionul 26 Infanterie a participat la numeroase misiuni din afara granițelor țării. A avut victimele sale, soldați care și-au pierdut viața în misiune.

Citește și: Nicolae Ciucă: „Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare”

A fost prima unitate a Armatei Române care a participat la un exercițiu multinațional, sub comanda NATO. În rândurile sale există militari care au participat la mai multe misiuni, adevărați veterani ai teatrelor de operațiuni. În prezent, Scorpionii Roșii fac, împreună cu militarii polonezi, parte din Brigada Multinațională Sud-Est, o parte din forța cu care NATO asigură securitatea frontierei sale răsăritene.

Nu greșesc dacă spun că este cea mai titrată unitate, tip batalion, din Armata Română”, se arată în fragmentul din cartea „În slujba țării”, prezentat în exclusivitate de Nicolae Ciucă la Antena 3.

Nicolae Ciucă, despre lansarea cărţii sale

Ciucă a precizat că data exactă la care se va lansa cartea va fi anunțată la începutul lunii septembrie.

Foarte curând vom face anunțul în mod oficial, cu transparență. Am văzut de asemenea și discuțiile legate de tot ceea ce a însemnat panotajul”, a spus preşedintele liberalilor.

Am scris această carte ca un exercițiu de transparență și dialog cu cetățenii”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Vezi și: Nicolae Ciucă, replică acidă pentru Marcel Ciolacu: „În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”