- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicolae Ciucă, replică acidă pentru Marcel Ciolacu: „În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”

26 Aug, 23:30 • Preda Silvia
În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele, a declarat Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă, replică acidă pentru Marcel Ciolacu: „În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni seară, la Antena 3, că în turul doi al alegerilor prezidențiale, contracandidatul său de la PSD, Marcel Ciolacu, va pierde în fața lui.

A devenit o tradiție și cum suntem un popor care ne mândrim cu tradițiile, să fim convinși că în acest an vom respecta tradiția. Când vine vorba de un președinte de dreapta românii au acel simț. Așa cum am văzut la Congres, PSD vrea totul.

PSD nu poate avea totul, să aibă și Guvernul, să aibă și Președintele, altfel ne întoarcem la partidul stat. Românul e mai inteligent ca noi și face astfel încat să echilibreze puterea în stat”, a transmis Ciucă.

„În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, convins că PSD va pierde alegerile prezidențiale

Citește și: Se rupe coaliția PSD-PNL? Adrian Cozma cere ieşirea de la guvernare a PNL: „Propun analizarea urgentă a retragerii miniştrilor din guvernul Ciolacu”

El a mai declarat că Ion Iliescu este „primul și unicul președinte PSD al țării”. „Marcel înțelege, că e băiat deștept”, a completat Ciucă.

Întrebat dacă are ceva să îi transmită ceva liderului PSD, Ciucă a spus: „Mesajul meu pentru Ciolacu este să continue cu responsabilitate să guverneze țara și ce vreau să-i transmit personal îi voi transmite față în față sau printr-o convorbire telefonică sau un mesaj când nu putem să ne vedem”.

Nicolae Ciucă a spus că va „reflecta” dacă va numi sau nu un premier PSD, în cazul în care el câștigă alegerile prezidențiale.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Realizator: – Pe cine veți numi premier dacă PSD va fi pe primul loc la parlamentare?

Nicolae Ciuca – Să vedem ce va decide poporul român.

– Am pus ipoteza asta pe masă, PSD pe primul loc, PNL pe locul doi, pe cine numiți prim-ministru?

– E o întrebare la care voi reflecta.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar fi prima sa opțiune, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu”.

Vezi și: Marcel Ciolacu, adevărul despre lupta lui și a lui Nicolae Ciucă pentru alegerile prezidențiale. „Am făcut-o pentru stabilitate politică”