- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Ce șanse are să-a ia locul lui Iohannis după ce a strâns 1.5 milioane de semnături

02 Oct, 14:06 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale. A strâns 1.5 milioane de semnături în scurt timp și este gata să intre în cursa pentru Cotroceni.
Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Ce șanse are să-a ia locul lui Iohannis după ce a strâns 1.5 milioane de semnături

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi-a depus miercuri candidatura la alegerile prezidenţiale la Biroul Electoral Central, alături de ceilalţi lideri ai partidului.

Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale

Ciucă a afirmat că va fi un preşedinte responsabil iar România are nevoie de o viziune de dreapta, liberală, care să gestioneze provocările interne şi externe.

Liderii PNL s-au prezentat miercuri la Biroul Electoral Central pentru a depune, cele 1,5 milioane de semnături pentru candidatura liderului PNL, Nicolae Ciucă, la preşedinţia României.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

”Voi fi un preşedinte responsabil, un preşedinte echilibrat, care, aşa cum am făcut toată viaţa mea, voi munci alături de cetăţenii României, alături de instituţiile statului”, a spus Nicolae Ciucă.

”România are nevoie de o viziune de dreapta şi o persoană în măsură să implementeze această viziune, mă bazez foarte mult pe Partidul Naţional Liberal”, a mai spus liderul PNL.

Nicolae Ciucă a comentat situaţia internaţională şi crede că se schimbă din păcate, din ce în ce mai des. ”Ca atare avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări”, a declarat Ciucă.

Cum arată sondajele pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Ciucă și Ciolacu, în turul doi. Biroul de Cercetări Sociale (BCS) a sondat telefonic piața în perioada 26-29 septembrie pe un eșantion de 1.141 de persoane din România. Potrivit Barometrului politic național al BCS din perioada menționată, în primul tur al prezidențialelor sunt favoriți Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Vezi și: Numărul alegătorilor români aflați în afara țării înregistrați pe portal pentru alegerile prezidențiale și  pentru alegerile parlamentare din anul 2024

Primul, arată sondajul, ar avea 19,6% din opțiunile de vot, al doilea – 16,9%.

Mircea Geoană ar fi pe locul al treilea, cu 13,1% din intențiile de vot.

În ce privește capacitatea de apăra cel mai bine țara de agresiuni externe, Ciucă a ieșit pe locul întâi, cu 13,1% din opțiuni, urmat de Mircea Geoană (11,7%) și Marcel Ciolacu (11,4%).

Sondajul a fost finanțat de PNL.

Ai putea citi și: Sondaj CURS. Pe cine ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult