- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Discuții la vârf politic despre economia României: Paul Stănescu: „Toţi miniştrii s-au plâns că nu sunt bani” | Ce spune Ciolacu

13 Aug, 23:40 • Preda Silvia
Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu despre economia țării și spune că situația economică a României e bună, dar nu foarte bună.
Discuții la vârf politic despre economia României: Paul Stănescu: „Toţi miniştrii s-au plâns că nu sunt bani” | Ce spune Ciolacu

Paul Stănescu a discutat cu premierul Marcel Ciolacu și a constatat că situaţia financiară a ţării este una „bună, nu foarte bună fiindcă e an electoral”, scrie stiripesurse.ro.

Secretarul PSD e părere că va avea loc, în luna următoare, o rectificare bugetară la nivelul ministerelor şi consideră că pachetul de măsuri fiscale „e obligatoriu să aibă acceptul domnului prim-ministru”.

Toţi miniştrii de Finanţe au făcut lucrul ăsta de-a lungul vremurilor, toţi miniştrii s-au plâns că nu sunt bani, că deficitul e mare… până la urmă vedem la sfârşitul anului. Eu cred că, la ora asta – din discuţiile pe care le am cu colegii mei, şi nu numai cu colegii mei, şi cu primul ministru – cred că suntem într-o situaţie bună financiară, nu foarte bună pentru că e an electoral, investiţiile au depăşit orice închipuire a cuiva şi nu numai din fonduri europene, ci şi investiţii din fonduri proprii”, a afirmat, marţi, secretarul general al PSD.

Paul Stănescu: Cred că suntem într-o situaţie financiară bună, nu foarte bună pentru că e an electoral

Citește și: Alegeri prezidențiale 2024. Sorin Grindeanu face anunțul care confirmă șansele lui Ciolacu la Cotroceni

Paul Stănescu
Paul Stănescu

Potrivit lui Paul Stănescu, ministrul Finanţelor Publice trebuie să prezinte premierului măsurile fiscale pe care le propune.

Stănescu susţine că pachetul de măsuri fiscale „e obligatoriu ca să aibă acceptul domnului prim-ministru”.

„Domnul ministru Boloş trebuie să meargă la domnul prim-ministru, primul ministru să fie foarte bine informat şi în momentul în care vii cu un pachet de măsuri fiscale e obligatoriu ca să aibă acceptul domnului prim-ministru”, susține Stănescu.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că va fi o rectificare bugetară, în septembrie cred, asta cred eu”, a mai spus el.

Vezi și: Alegeri prezidențiale 2024. Marcel Ciolacu face anunțul major pentru românii care vor vota