- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Premieră în România privind alegerile de pe 9 iunie. Schimbările majore care vor avea loc în secțiile de votare

05 Jun, 12:57 • Fundeanu Madalina
Noutăți la alegerile din 9 iunie. Iată ce va fi diferit anul acesta în secțiile de votare din țară!
Premieră în România privind alegerile de pe 9 iunie. Schimbările majore care vor avea loc în secțiile de votare

La alegerile din acest an va exista o premieră în țara noastră. Mai sunt doar patru zile până pe 9 iunie 2024, atunci când au loc alegerile locale și europarlamentare, iar românii cu drept de vot sunt în căutare de informații privind procesul electoral, potrivit Antena 3 CNN.

Noutăți la alegerile din 9 iunie

Noutățile privind alegerile de pe data de 9 iunie 2024 constau în faptul că, pentru prima dată, vom putea vota de două ori în aceeaşi zi. Totuși, mare atenție pentru că nu sunt acelaşi tip de alegeri, ci o dată se votează pentru locale și o dată pentru europarlamentare.

Buletinul fiecărui cetățean va fi scanat de fiecare dată. În acest sens, dacă vor fi persoane care vor încerca să voteze de două ori pentru același tip de alegeri, ele nu vor putea face acest lucru.

Referitor la europarlamentare, nu doar românii din Uniunea Europeană pot vota, ci și cei de pe întreaga planetă.

Ai mai putea fi interesat de: România continuă să trăiască pe datorie. Statul impune o nouă taxă pentru milioane români. Ce este contribuția CfD

alegeri 2024

alegeri 2024

Vor exista cinci buletine de vot

În Capitală, oamenii vor primi câte un buletin de vot pentru fiecare alegere, unul pentru primarul general, unul pentru Consiliul General, unul pentru primarul sectorului, unul pentru Consiliul Local și unul pentru Parlamentul European.

La nivel de țară, cetățenii vor avea buletin de vot pentru președintele Consiliului Județean, Consiliul Județean, primar, Consiliul Local și Parlamentul European.

Unde se votează

Pentru locale, vom vota la secția unde suntem arondați cu domiciliul sau cu reședința. Cât despre cele europarlamentare, vom putea vota în orice secție ne dorim.

În cazul în care nu știm la ce secție trebuie să votăm pentru alegerile locale putem afla direct de pe site-ul oficial al Registrului Electoral. Va trebui să introducem CNP-ul și numele de familie, iar apoi va apărea locația unde suntem arondați să votăm.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 7.00 și se închid la ora 22.00, cu posibilitate de prelungire până la 23.59, pentru cei care așteaptă la rând.

Vezi mai multe știri: Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie: S-a dat ordin la Uniunea Europeană