- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Prezența la vot până la ora 21:00. Mai mult de jumătate dintre români au ieșit astăzi la vot!

09 Jun, 21:00 • Fundeanu Madalina
AEP a publicat ultimele informații cu privire la prezența la vot de astăzi, 9 iunie. Până la ora 21:00, 50,69 % dintre români s-au prezentat la secțiile de votare. A mai rămas doar o oră în care românii pot merge să voteze!
Prezența la vot până la ora 21:00. Mai mult de jumătate dintre români au ieșit astăzi la vot!

Prezența la vot înregistrată până la ora 21:00, la alegerile locale și europarlamentare. Românii continuă să iasă la vot în număr cât mai mare! Potrivit celor mai noi date înregistrate și publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), până la acestă oră s-au prezentat la secțiile de votare mai mult de jumătate dintre români. Este un nou record privind prezența la vot din ultimii 8 ani.

Prezența la vot, până la ora 21:00

Prin urmare, conform ultimei actualizări AEP, prezența la vot la alegerile electorale din 2024, până la ora 21:00, este de 50,69 %.

Interesul românilor pentru alegeri continuă să crească, iar asta se poate observa prin prezența la urne. Cele mai noi date arată că, în ceea ce privește alegerile locale, din mediul rural, au ieșit la vot 4.498.822 de persoane, iar din mediul ubran au ieșit să voteze în total 4.242.614 de români. Cei mai mulți alegători au vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani, urmați de cei peste 65 de ani.

La alegerile europarlamentare au votat 4.568.227 de oameni din mediul urban și 4.545.006 din mediul rural.

Cele mai mari prezențe la urne s-au înregistrat la locale, până la această oră, în județele Olt, Giurgiu, Teleorman, Sălaj, Gorj, iar cele mai scăzute prezențe la urne înregistrându-se în Vaslui, București, Iași, Galați, Bacău.

Ai mai putea fi interesat de: Prezența la vot, ora 19:00, la alegerile locale și europarlamentare. Peste 44% dintre români au ieșit să voteze!

prezența la vot, ora 21
prezența la vot, ora 21

Unde poți găsi listele complete cu cei care candidează la alegerile locale din 9 iunie

Biroul Electoral Central se ocupă de centralizarea tuturor candidaturile depuse și validate pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Lista cu toți candidații la alegerile locale 2024 poate fi consultată accesând link-ul: https://locale2024.bec.ro/candidati/, conform EuroNews.

Dup ce fișierul a fost descărcat, candidaturile pot fi filtrate în funcție de județ/oraș/municipiu/comună/sat, alianța politică/partidul/candidații independenți și funcția: consilieri locali sau primari.

Mai mult de atât, site-ul expertforum.ro a analizat datele legate de candidații la alegerile locale și a realizat o hartă interactivă care arată listele candidaților din fiecare județ. Lista candidaților poate fi apoi filtrată în funcție de genul candidatului, funcția pentru care s-a înscris în cursa electorală și partidul/alianța pentru care candidează sau dacă este candidat independent

Harta interactivă a candidaților la alegerile locale din acest an poate fi accesată pe link-ul https://expertforum.ro/candidati-locale-2024/.

Vezi mai multe știri: Experiența inedită a unui român care a mers la vot în China. „Nu o să uit niciodată. Nu aveți scuze să nu mergeți la vot azi!”