- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după aflarea primelor rezultate la alegeri. „Decizia o să o luăm în următoarele zile”

09 Jun, 23:26 • Fundeanu Madalina
Declarațiile lui Marcel Ciolacu, imediat după aflarea primelor rezultate la alegeri. Premierul anunță când se va decide cine candidează de la PSD la prezidențiale.
Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după aflarea primelor rezultate la alegeri. „Decizia o să o luăm în următoarele zile”

Marcel Ciolacu anunță când se va decide cine candidează de la PSD la prezidențiale. Premierul și liderul PSD a discutat despre faptul că votul românilor demonstrează faptul că alianța PSD-PNL este legitimată politic, iar Guvernul său are legitimitate, conform Ziare.com.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu, imediat după aflarea primelor rezultate la alegeri

„În primul rând, am confirmat faptul că cele 2 partide au majoritate, iar Guvernul pe care îl conduc este legitim. Această decizie o să o luăm în următoarele zile (privind o alianță politică la prezidențiale n.r.), în coaliție, cum este normal.

Acceptăm votul bucureștenilor, dar în țară PSD are cel mai mare scor politic, avem mai multe CJ-uri, mai multe primării. În concluzie, PSD a câștigat alegerile.”, a declarat Marcel Ciolacu.

„PSD a câștigat alegeril. Acum patru ani am trăit același lucru la Sectorul 1. Până la urmă au fost câteva sute de voturi. Cred că Firea a a avut o campanie corectă, pozitivă, bucureștenii au hotărât. Dacă bucureștenii au hotărât să-i mai acorde o șansă lui Nicușor Dan, înseamnă că au dreptate”, a mai spus șeful PSD.

Citește și: Rezultate alegeri locale 2024. Nicușor Dan câștigă detașat Primăria București, cu 45% din voturi

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Vedem că la Sectoarele 1 și 2 sunt în marjă. E greu să fie un scor mai mare. Șansele o să le discut cu colegii săptămâna viitoare. Dorința mea va fi discutată cu colegii mei. Nu poți să câștigi tot. Nu am ce să-mi reproșez. Doamna Gabriela Firea cu certitudine va fi europarlamentar.”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu a declarat că PSD a câştigat alegerile, iar „votul a confirmat că am guvernat bine”.

În ceea ce privește faptul că Nicuşor Dan e cotat câştigător al unui al doilea mandat de primar general, liderul PSD a spus că „scorul de la Primăria Capitalei e o lecţie de democraţie pe care o respectăm”.

„Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi pe caniculă şi au dat legimitate candidaţilor. PSD a câştigat alegerile. Tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar şi munca colegilor noştri. Votul dat astăzi confirmă că am guvernat bine într-o perioadă complicată. PSD a obţinut un scor mai bun decât în 2020. Vom avea mai mulţi primari în oraşe, comune şi mai mulţi consilieri judeţeni. Iar acest lucru se vede şi în scorul de la europarlamentare unde am obţinut 54%”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară.

Vezi și: S-a tras linie! Prezența la vot pe 9 iunie, până la ora 22. Câți români au ieșit să voteze la alegerile locale și europarlamentare