- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

PSD își croiește drumul spre viitoarea guvernare. Care este strategia pe care au pregătit-o

29 Sep, 13:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
PSD își face loc pentru viitoarea guvernare. Strategia pe care vor să o pună în aplicare în următoarea perioadă.
PSD își croiește drumul spre viitoarea guvernare. Care este strategia pe care au pregătit-o

Partidul Social Democrat (PSD) va demara, în săptămâna următoare, un proces de consultări cu sindicatele și patronatele reprezentative din diverse sectoare economice, conform unui comunicat de presă emis de formațiune. Aceste întâlniri sunt programate să înceapă luni, 30 septembrie 2024, la ora 10:00, și vor avea loc la sediul central al PSD, potrivit știripesurse.ro.

Scopul acestor consultări este de a facilita un dialog constructiv între partid și reprezentanții celor mai importante sectoare economice.

PSD își propune să abordeze în mod direct problemele, dorind să primească propuneri din partea sindicatelor, care reprezintă interesele angajaților și din partea patronatelor, care au o altă viziune asupra nevoilor și cerințelor mediului de afaceri.

„Partidul Social Democrat va organiza, în cursul săptămânii viitoare, o serie de consultări cu sindicate şi cu patronate reprezentative din toate sectoarele economice. Consultările vor începe luni, 30 septembrie 2024, de la ora 10.00, la sediul central al PSD”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de formaţiune.

Te-ar mai putea interesa și: Situația devine serioasă, în contextul guvernării! Marcel Ciolacu: „PSD nu va face nicio alianță cu aur, sub nicio formă!”

foto: PSD

PSD își croiește drumul spre viitoarea guvernare. Care este strategia pe care au pregătit-o

Conform unui comunicat oficial, PSD va continua să își fundamenteze programele și politicile publice pe câteva direcții principale:

  • dezvoltarea economiei prin investiții
  • creșterea veniturilor pentru românii cu salarii mici și medii
  • protejarea puterii de cumpărare
  • sprijinirea pensionarilor
  • susținerea familiilor cu mai mulți copii

”PSD îşi va structura, la fel ca până în prezent, programele şi politicile publice pe care le va propune românilor pe baza unor principii precum: ⁠

  • dezvoltarea economiei, bazată pe investiţii; ⁠
  • creşterea veniturilor românilor – cu accent pe salariaţii cu venituri mici şi medii;
  • ⁠protejarea puterii de cumpărare; ⁠protejarea pensionarilor; ⁠
  • protejarea familiilor cu mai mulţi copii.

PSD a dovedit că are capacitatea şi expertiza tehnică necesare pentru a propune românilor programe bine fundamentate şi politici publice.

PSD va susţine în continuare politicile sociale care răspund la problemele cele mai presante ale cetăţenilor cu venituri medii şi familiile cu copii, aşa cum a făcut-o de fiecare dată când s-a aflat la guvernare”, scrie în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și: Decizie majoră în PSD. Vot final pentru proiectul de lege care îi permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare