- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Rafila se așteaptă ca Ciolacu să-i ceară demisia, după scandalul Sf. Pantelimon: „Eu nu cred că am motive să îmi dau demisia”

14 Aug, 23:52 • Preda Silvia
Alexandru Rafila susține că premierul Marcel Ciolacu nu i-a solicitat demisia în urma scandalului care vizează Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.
Rafila se așteaptă ca Ciolacu să-i ceară demisia, după scandalul Sf. Pantelimon: „Eu nu cred că am motive să îmi dau demisia”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, la Antena 3 CNN, că premierul Marcel Ciolacu nu i-a cerut demisia în urma scandalului de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, dar nici nu poate exclude posibilitatea ca acest lucru să se întâmple.

„Întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate. Până în momentul de faţă nu s-a solicitat, dar nu este o eventualitate pe care nu pot să o exclud”, a spus miercuri seară ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila: Nu cred că am motive să îmi dau demisia

Toată lumea m-a întrebat legat de demisie. Eu nu cred că am motive să îmi dau demisia legat de acest caz. Cred că mai important decât o demisie este problema legată de credibilitatea sistemului de sănătate şi mai ales a corpului medical.

Pentru că au existat foarte multe voci, mai ales în primele 2-3 zile care au blamat incorpore corpul medical. Eu nu sunt deacord cu această chestiune pentru că pune sub semnul întrebării foarte mulţi profesioniști care îşi fac treaba pentru o situaţie care este absolut dezastruoasă, cea care a fost la Pantelimon şi o să vedem după pronunțarea instanței dacă este real sau nu este reală.

Dar blamul care există pe corpul medical pe o anumită specialitate de terapie intensivă la oameni care au salvat foarte multe vieţi pe timpul pandemiei sau în cu totul alte ocazii pentru mine a fost foarte apăsătoare şi este în continuare”, a declarat Alexadru Rafila.

Citește și: Alexandru Rafila, declarații despre asigurările private de sănătate. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul spune că poziția sa publică va fi întotdeauna de susținere a corpului medical care îşi face datoria.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că aşteaptă de la şeful Corpului său de control o informare în baza documentelor solicitate de la Corpul de control al Ministerului Sănătăţii cu privire la ancheta derulată la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Vă amintim că șeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Sorin Luca, a demisionat, în urma situaţiei create la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. „A considerat că e oportun să-şi dea demisia într-o astfel de situaţie”, a anunţat ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei de Guvern.

Două doctoriţe de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti acuzate de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient au fost arestate preventiv, joi după-amiază. Sunt acuzate de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani.

O asistentă suspectată de mărturie mincinoasă în acest dosar a fost plasată sub control judiciar.

Vezi și: Marcel Ciolacu promite demisii de răsunet în scandalul Spitalului Sfântul Pantelimon. „Nu voi ezita”