- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Raluca Turcan face declarații incendiare. PNL nu se lasă intimidat de tensiunile cu PSD și nu renunță la guvernare, chiar în pragul alegerilor!

19 Aug, 14:54 • Bugiu ⁠Ana Maria
Raluca Turcan a menționat că, în contextul alegerilor, tensiunile dintre PNL și PSD au crescut din cauza lipsei unui pact de neagresiune. Aceasta a subliniat că PNL vizează continuarea guvernării și după 2024.
Raluca Turcan face declarații incendiare. PNL nu se lasă intimidat de tensiunile cu PSD și nu renunță la guvernare, chiar în pragul alegerilor!

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a abordat recent problemele din cadrul coaliției de guvernare, subliniind că guvernarea nu ar trebui să fie văzută ca un concurs de popularitate, ci mai degrabă ca un test de competență, profesionalism și responsabilitate.

Ea a remarcat că între PNL și PSD nu a existat un pact de neagresiune, cerut încă de la începutul coaliției, care ar fi putut contribui la o atmosferă mai constructivă și mai concentrată pe găsirea de soluții, reducând astfel atacurile și decredibilizarea partidelor implicate.

Te-ar mai putea interesa și: Raluca Turcan: România are datorii de zeci de milioane de euro către studiorile de filme internaționale. Ce este programul cash rebate

Raluca Turcan face declarații incendiare. PNL nu se lasă intimidat de tensiunile cu PSD și nu renunță la guvernare, chiar în pragul alegerilor!

Raluca Turcan a explicat că, în contextul alegerilor, tensiunile dintre cele două partide au crescut, iar acest lucru este evident în criticile și evaluările publice mai frecvente la adresa miniștrilor PNL, având în vedere că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ocupă funcția de prim-ministru.

”Guvernarea nu este un concurs de frumuseţe, guvernarea este un concurs de competenţe şi profesionalism, plus responsabilitate.

Între PNL şi PSD nu a existat acel pact de neagresiune pe care l-am cerut încă de la momentul constituirii coaliţiei de guvernare şi care probabil că ar fi contribuit la o atmosferă mai concentrată pe soluţii şi care să nu decredibilizeze partidele politice în această competiţie de atacuri.

Fiind în perioada de alegeri, evident că tensiunile dintre PNL şi PSD cresc, Marcel Ciolacu fiind premier în funcţie probabil că, într-o logică electorală, miniştrii PNL sunt mai vizaţi public de anumite aprecieri”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a subliniat că, în funcție de rezultatul alegerilor, PNL își propune să mențină poziția de guvernare și după anul 2024. Ea a explicat că, potrivit principiilor fundamentale ale științelor politice, obiectivul principal al oricărui partid este să ajungă la guvernare și să o exercite eficient.

Raluca Turcan a afirmat că PNL va urmări activitatea parlamentară pentru a asigura o majoritate care să susțină această ambiție și a subliniat că partidul rămâne concentrat pe atingerea acestui scop, în ciuda tensiunilor existente în contextul politic actual.

”În funcţie de rezultatul votului vom urmări o majoritate parlamentară. Orice curs elementar de ştiinţe politice precizează faptul că obiectivul unui partid este atingerea guvernării şi exercitarea guvernării. Deci PNL, da, îşi propune la guvernare şi după anul 2024”, a adăugat Raluca Turcan.

Te-ar mai putea interesa și: Pentru ce bani vor fi românii scutiți de impozit. Raluca Turcan: „Majorarea salariului minim a fost una din preocupări”