- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Raluca Turcan sparge tăcerea despre coaliția cu PSD: „Guvernarea nu e un concurs de frumusețe”

29 Aug, 14:50 • Bugiu ⁠Ana Maria
Raluca Turcan a vorbit despre o posibilă rupere a coaliției cu PSD. Ministrul Culturii a făcut declarații înainte de ședința conducerii PNL.
Raluca Turcan sparge tăcerea despre coaliția cu PSD: „Guvernarea nu e un concurs de frumusețe”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat joi, înainte de şedinţa conducerii PNL, despre ruperea coaliţiei cu PSD, că guvernarea nu este concurs de frumuseţe, nici de orgolii, ci este despre proiecte concrete, profesionalism.

Raluca Turcan a subliniat că PNL a avut un rol important în actuala guvernare, contribuind la protejarea mediului de afaceri și gestionarea resurselor bugetare pentru legea pensiilor.

Ea a menționat, de asemenea, proiectul PNL din 2022 de creștere a plafonului de impozitare a pensiilor.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă: „Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare”

„PNL a avut un rol fundamental în această guvernare prin măsuri de protejare a mediului de afaceri, de ţinere a resurselor bugetare pentu legea pensiilor, inclusiv pentru proiectul pe care PNL îl are din 2022, de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor”, a spus Turcan la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic al PNL.

Raluca Turcan a declarat că PNL a livrat rezultate semnificative în toate domeniile în perioada de guvernare și a accentuat cât de importană este gestinarea eficientă a situației economice.

Ea a mai spus că, fără această gestionare, România ar fi putut întâmpina dificultăți majore în acoperirea cheltuielilor și în reforma pensiilor, inclusiv în creșterea plafonului de impozitare.

„PNL, la guvernare, a livrat pentru oameni, în toate domeniile. (..) Un lucru foarte important şi care merită subliniat de fiecare dată, situaţia economică în ţară, dacă nu ar fi fost bine gestionată, am fi putut ajunge în situaţia de a nu mai suporta o serie mare de cheltuieli şi effort bugetar pe care îl facem cu reforma pensiilor, inclusiv cu creşterea plafonului de impozitare”, a afirmat ea.

Raluca Turcan a anunțat că proiectul a trecut de Senat cu unanimitate și se află în prezent la votul final în comisiile de buget, finanțe și muncă. Se așteaptă ca acesta să fie aprobat și de plen.

„Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final, în comisiile de buget finanţe şi muncă şi în câteva ore ar putea să treacă de votul plenului, pentru că proiectul acesta a fost gândit într-o coerenţă logică”, a afirmat ea.

Raluca Turcan a mai zis că digitizarea pensiilor și reforma pensiilor au fost inițiate în timpul mandatului PNL, iar proiectul de majorare a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în 2022. În prezent, nu mai este vorba de maximizarea politicii, ci de o chestiune obiectivă, proiectul fiind acum la vot în Camera Deputaților, care este for decizional.

„Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, digitizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL, inclusiderea reformei pensiilor, inclusive ca obligativitate de a face această reformă, a fost făcută în mandat PNL, proiectul de majorare a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în 2022.

Nu mai e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri luate ci este o chestiune obiectivă, proiectul este la vot în Camera Deputaţilor, for decizional”, a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a declarat că mesajul către public va fi pozitiv și că, într-o coaliție de guvernare, votul pe un proiect susținut de toate partidele este cea mai corectă și respectuoasă abordare.

„Vom spune oamenilor că este un lucru bun care se întâmplă, pentru că oamenii politici responsabili nu stau să îşi tragă şireturile unul altuia în funcţie de paternitatea unui subiect, până la urmă ne interesează rezultatele. Noi spunem apăsat că cel mai corect şi respectuos mod, ţinând cont că suntem într-o coaliţie de guvernare, este să dai vot pe un proiect care are deja susţinerea tuturor partidelor”, a mai declarat Raluca Turcan.

Te-ar mai putea interesa și: Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Atacurile PSD influenţează negativ guvernarea”