- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Rareș Bogdan apără mini-golful lui Iohannis: ,,Unde-i un petic de iarbă, oricine poate să dea cu crosa”

02 Oct, 16:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a încercat să minimalizeze controversa publică iscată, după ce în presa națională au apărut informații despre terenul de golf construit pentru președintele Klaus Iohannis la vila de protocol de la Neptun.
Rareș Bogdan apără mini-golful lui Iohannis: ,,Unde-i un petic de iarbă, oricine poate să dea cu crosa”

Rareș Bogdan i-a luat apărarea lui Klaus Iohannis, în ceea ce privește mini-golful din vila de la Neptun, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

El se intitulează jucător de golf din 2003 și a comentat ironic asupra presupusului teren de golf de la vila lui Klaus Iohannis, susținând că un teren de golf autentic are între 25 și 70 de hectare, iar cel menționat este doar o peluză de iarbă în jurul unui lac mic, existent din anii ’60.

Rareș Bogdan afirmă că nimeni nu a făcut modificări asupra terenului și că oricine poate exersa pe o bucată de iarbă, dar a numi un astfel de loc „teren de golf” este exagerat.

„Eu sunt jucător de golf din anul 2003 și am fost pe foarte multe terenuri de golf din Noua Zeelandă, din America, din Europa și din nordul Africii. Dom’le, ăla (terenul de la vila lui Iohannis, n.r.) nu-i teren de golf.

Un teren de golf are 65-70 de hectare. Unul (mai mic), de nouă găuri, are 25 de hectare. Acolo, în acea locație, e un mic lac care există din anii ’60 și în jur lui, peluză de iarbă. Nimeni n-a tăiat arbori, nimeni n-a înverzit plaja.

Aici, la vila din Modrogan, unde e sediul partidului (PNL, n.r.) sau la sediu USL sau unde vreți, oriunde există un petic de iarbă, cineva poate să dea cu crosa, să se antreneze pe iarba existentă. Se taie puțin mai jos iarba în jurul găurii.

Adică, să-i spui teren de golf la un tăpșan de iarbă mi se pare cam mult. Acum, ce să facem? O cramă? Să știți că, între o cramă și un teren de tenis, prefer terenul de tenis”, a spus Rareș Bogdan.

Te-ar mai putea interesa și: Noi detalii despre comisarul european. Rareș Bogdan: „România nu e obligată să nominalizeze o doamnă”

foto: Rareș Bogdan

Rareș Bogdan propune achiziționarea unei aeronave prezidențiale

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, consideră că România ar fi trebuit să achiziționeze o aeronavă prezidențială sau guvernamentală. El a menționat că în cei cinci ani în care a călătorit săptămânal la Bruxelles, a observat că pe aeroporturile din Strasbourg și Bruxelles, în timpul Consiliilor Europene, sunt între 20 și 25 de aeronave ale altor țări, fiecare purtând steagul național.

România nu are o astfel de aeronavă vizibilă. Deși nu știe exact costul unui avion, estimează că ar fi vorba de câteva zeci de milioane de euro, nu miliarde.

„Cred că România trebuia să-și asume să achiziționeze o aeronavă, nu știu, prezidențială, guvernamentală, cum vreți, pentru că eu mă duc la Bruxelles de cinci ani de zile, săptămânal.

Vreau să vă spun o chestiune: pe aeroportul din Strasbourg sau pe cel din Bruxelles, în zilele de Consiliu (european) sunt 20 – 25 de aeronave, fiecare cu steagurile țărilor respective.

La noi, n-am văzut niciodată…Nu știu cât costă un avion, dar mă gândesc la câteva zeci de milioane (de euro, n.r.). N-or fi miliarde”, a opinat prim-vicepreședintele PNL.

În septembrie 2021, la un eveniment din județul Alba, cu ocazia decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, Iohannis a spus că golful nu este un sport exclusivist, ci oferă o oportunitate excelentă de a petrece timp în natură.

„Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a spus, la momentul respectiv, Iohannis, citat chiar pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Te-ar mai putea interesa și: Rareş Bogdan, despre şedinţa Coaliţiei: „Unii nu înţeleg exact că România se află la o graniţă cu o ţară aflată în război”