- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Românii cu salarii mici se tem de creșteri de taxe în 2025. Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru ei

22 Aug, 16:31 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi, la Bruxelles, despre taxe și impozite și a susținut că Guvernul nu le va majora. „Îmi cer scuze, nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi”, a declarat el.
Românii cu salarii mici se tem de creșteri de taxe în 2025. Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru ei

Guvernul

nu va veni cu creșteri de taxe, declară premierul Marcel Ciolacu. Acesta spune că propunerile pentru o nouă politică fiscală vor fi discutate anul viitor și se vor aplica din 2026.

Eu nu cred că vom veni cu măsuri de creșteri de taxe, cum n-am venit nici în 2024, nici în 2025. Cu adevărat, ne trebuie o reformă fiscală cu o perspectivă pe termen mediu.

Acest lucru este trecut în Cererea de plată numărul 4, în jalonul 207, dacă nu mă înșel, și acolo va fi o dezbatere publică.

Acele măsuri se vor lua – se va discuta în primele șase luni – se vor lua ca să aibă efect în anul 2026”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut aceste declarații la Bruxelles, joi, acolo unde a vorbit cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”

Marcel Ciolacu susține că nu vin taxe noi
Marcel Ciolacu susține că nu vin taxe noi

Marcel Ciolacu: Nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi

Ciolacu a mai spus, într-o conferință de presă la Bruxelles, că „nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi”. Totodată, premierul a declarat că nu a discutat în coaliția de guvernare creșterea impozitului pe dividende.

Nu s-a discutat așa ceva în coaliție. Hai să avem o abordare serioasă. Îmi doresc măsuri ca toată lumea să își plătească taxele și impozitele. Luni voi discuta cu patronatele”, a declarat Ciolacu.

„Îmi cer scuze, nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi”, a mai spus el.

Şeful Executivului a fost însoţit la Bruxelles de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Vezi și: Marcel Ciolacu își anunță candidatura la prezidențiale 2024. „Am vrut să aflaţi asta de la mine, nu de la televizor”