- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Românii, despăgubiți dacă vacanțele le sunt distruse de vreme! Propunerea bombă a ministrului Turismului

24 Oct, 18:09 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Turismului, Ștefan Radu Oprea, a propus o modificare legislativă care ar permite românilor să-și recupereze banii pentru vacanțele anulate din cauza vremii. Această inițiativă vizează protejarea consumatorilor în fața condițiilor meteorologice nefavorabile.
Românii, despăgubiți dacă vacanțele le sunt distruse de vreme! Propunerea bombă a ministrului Turismului

Ministrul Turismului, Ștefan Radu Oprea, a anunțat, pe contul său oficial de Instagram, într-un videoclip, o propunere legislativă care ar putea transforma modul în care românii își gestionează vacanțele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. A mai spus că, deși natura este imprevizibilă, efectele acesteia asupra planurilor de vacanță nu ar trebui să le afecteze financiar pe persoane.

Te-ar mai putea interesa și: Mai puțin de 25.000 de euro pentru mașini electrice! Ce oferte vor avea românii în 2025 la autoturisme?

foto: turism

Românii, despăgubiți dacă vacanțele le sunt distruse de vreme! Propunerea bombă a ministrului Turismului

Oprea a explicat că intenționează să introducă o modificare legislativă prin care românii care își anulează excursiile din cauza vremii să aibă dreptul să-și recupereze banii sau să-și reprogrameze călătoriile fără costuri suplimentare. Această idee a fost inspirată de o situație concretă, în care o femeie din Ploiești a fost afectată de avertizările RO-Alert și a pierdut bani pentru o excursie planificată.

„Natura nu poate fi controlată, dar efectele naturii, da. Când natura strică vacanțele, oamenii nu trebuie să piardă și banii.

Voi propune o modificare legislativă prin care cei care își anulează excursiile din cauza naturii să își primească banii înapoi sau să și le reprogrameze”, a spus ministrul Turismului.

Prin această inițiativă, ministrul dorește să ofere o soluție concretă pentru românii care se confruntă cu dificultăți în urma condițiilor meteo extreme, asigurând astfel că nu sunt lăsați fără opțiuni sau compensații financiare.

„Oamenii trebuie protejați atunci când este nevoie. Asta face un partid social democrat”, a transmis Ștefan Radu Oprea în videoclipul postat pe contul său de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Radu Oprea (@sroprea)

Te-ar mai putea interesa și: Autoturismele pe benzină și motorină vor fi interzise. De la ce dată nu le mai poți cumpăra