- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Scutiri de impozite timp de 10 ani pentru acești români! Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

24 Aug, 13:30 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi candidatul partidului la Preşedinţie, a propus, sâmbătă, în oferta electorală pentru alegeri, scutiri de impozite timp de 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară.
Scutiri de impozite timp de 10 ani pentru acești români! Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

propune aceste scutiri de impozite timp ce 10 ani ca măsură pentru atragerea în ţară a românilor care au plecat peste hotare.

Fiecare dintre noi avem o rudă sau un prieten în diaspora. Oameni care contribuie an de an la bugetul României, prin miliardele de euro pe care le trimit în ţară. Este timpul să facem mai mult pentru ei! Vă propun să ne gândim serios la modelul ţărilor cu o diasporă numeroasă care au luat deja măsuri pentru a-şi aduce înapoi cetăţenii.

10 ani scutiri de impozite

Vă dau un exemplu: fiecare cetăţean, stabilit legal în străinătate, care se întoarce în ţară, să aibă 10 ani scutiri de impozite pentru banii pe care îi aduce înapoi. La fel, orice sumă adusă din afară – investiţii, chirii, dividende, orice – să fie scutită de impozit timp de 10 ani. Este un punct de la care putem pleca”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, în discursul ţinut la congresul PSD.

Premierul Marcel Ciolacu susţine că „a abandona românii din diaspora înseamnă a abandona de fapt România” .

Citește și: Va intra România în recesiune? Scenariu sumbru al analiștilor

Potrivit premierului, „este nevoie de măsuri clare, simple şi ferme” în privința românilor plecaţi în străinătate.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Guvernul nu va veni cu creșteri de taxe, a declarat, recent, premierul Marcel Ciolacu. Acesta spune că propunerile pentru o nouă politică fiscală vor fi discutate anul viitor și se vor aplica din 2026.

Eu nu cred că vom veni cu măsuri de creșteri de taxe, cum n-am venit nici în 2024, nici în 2025. Cu adevărat, ne trebuie o reformă fiscală cu o perspectivă pe termen mediu.

Acest lucru este trecut în Cererea de plată numărul 4, în jalonul 207, dacă nu mă înșel, și acolo va fi o dezbatere publică.

Acele măsuri se vor lua – se va discuta în primele șase luni – se vor lua ca să aibă efect în anul 2026”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi!

Marcel Ciolacu a mai spus, într-o conferință de presă la Bruxelles, că „nu vine apocalipsa și nu vin taxe noi”. Totodată, premierul a declarat că nu a discutat în coaliția de guvernare creșterea impozitului pe dividende.

Vezi și: Cine beneficiază de cele mai mari salarii din România. Peste 72.000 de lei încasează un singur angajat