Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei și candidatul PNL la Primăria Capitalei, a explicat cum are de gând să rezolve principalele probleme ale Bucureștiului.
„Pentru mine, funcția nu e o miză în sine. E o miză să prezint valorile mele bucureștenilor. Eu nu mă lupt pentru un fotoliu de primar”, a spus Sebastian Burduja la Digi24.
Întrebat ce șanse crede că are în fața contracandidaților săi, Gabriela Firea, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, Sebastian Burduja a spus: „Cred că sunt foarte bune. Discutăm de un tablou unde sunt trei candidați care fac parte din trecut și e candidatura mea care se bazează pe schimbare, pe o echipă și pe rezultatele pe care eu le-am avut. N-am fost ministru mult timp, dar am livrat performanță”.
Cum evaluați mandatul doamnei Firea?
„Dacă aș fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aș fi înscris în această candidatură. Dacă ar fi fost o alternativă viabilă, aș fi fost de acord să fie candidat PSD – PNL. Au fost multe ezitări care au dezamăgit bucureștenii. Simt că e obligația mea de cetățean.
Sunt multe lucruri pe care nu le-a făcut Firea. Pe 9 iunie se va face această evaluare. Cred că România poate deveni un exemplu în care facem o campanie decentă, bazată pe soluții”.
Unde nu a performat Firea, pe proiecte?
„Bucureștenii și eu am trăit în București. Dacă primarul ar fi performat nu am fi avut această întrebare, cine ar putea să conducă acum”.
Aveți un mesaj pentru Firea?
„Mesajul principal ar fi să avem o competiție corectă, bazată pe soluții și pe rezultatele fiecăruia în funcțiile pe care le-a avut. Eu am niște rapoarte pe câteva zeci de pagini. Eu aș întreba-o ce ar face mai bine sau ce n-a făcut în celălalt mandat și ar face în 2024”.
Sebastian Burduja: „Bucureștiul civilizat înseamnă să ai acces la căldură și apă caldă. Am un set de soluții care pot fi făcute în următorii 4 ani: funziunea ELCEN – Termoenergetica, conectarea CET-urilor, reabilitarea rețelei, modernizarea CET-urilor și exploatarea energiei geotermale.
Bucureștiul trebuie să fie un oraș sigur. Bucureștenii au spus că consumul de droguri e cea mai mare problemă. Bucureștiul a devenit un oraș în care, dacă ești părinte și ai copil la școala, asta e principala temere a ta. Poți să reformezi și să întărești poliția locală. polițiștii să fie în apropierea școlilor, în parcuri, poți să reformezi clădirile vechi, care au devenit cuib pentru consumatorii de droguri.
Când rezolvi problemele simple, cureți clădirile, strada, elimini superficial și infracționalitatea. primarul general poate să facă acest lucru, cu toate celelalte insituții implicate”.
Circulați cu metroul?
„Nu, nu mi-am propus să fiu cine nu sunt”.