- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Situația devine serioasă, în contextul guvernării! Marcel Ciolacu: „PSD nu va face nicio alianță cu aur, sub nicio formă!”

26 Sep, 19:58 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a zis clar că PSD nu va forma o alianță cu aur. Care sunt motivele premierului?
Situația devine serioasă, în contextul guvernării! Marcel Ciolacu: „PSD nu va face nicio alianță cu aur, sub nicio formă!”

Marcel Ciolacu a afirmat ferm că PSD nu va colabora cu AUR, respingând categoric ideea unei alianțe după alegerile parlamentare. Președintele PSD a subliniat că AUR are „tendințe clare extremiste” și a criticat comportamentul acestuia, comparându-l cu un „dealer de case și agent imobiliar.” Ciolacu a accentuat gravitatea situației în contextul guvernării, potrivit capital.ro.

„PSD nu va face nicio alianţă cu AUR, sub nicio formă. Nu e un partid politic. E un partid populist, cu tendinţe clare extremiste, se vede; cu un comportament de dealer de case şi agent imobiliar.

Părerea mea e că lucrurile sunt foarte serioase când vorbeşti de o guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Decizie majoră în PSD. Vot final pentru proiectul de lege care îi permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare

foto: Marcel Ciolacu

Situația devine serioasă, în contextul guvernării! Marcel Ciolacu: „PSD nu va face nicio alianță cu aur, sub nicio formă!”

Marcel Ciolacu a declarat că PSD se așteaptă să obțină primul loc la alegerile parlamentare, deși nu va avea majoritatea. El a subliniat că, în cazul în care PSD câștigă alegerile prezidențiale, își dorește ca postul de premier să revină altui partid.

El a explicat că pentru a câștiga alegerile este necesar un sprijin de 50%+1 și a reafirmat că PSD va rămâne cel mai bine plasat partid din România în termeni de scor electoral.

Ciolacu a menționat că ar fi dificil de imaginat o majoritate fără PSD, ceea ce ar implica unirea tuturor partidelor de dreapta, inclusiv AUR, pentru a izola PSD. Totodată, el a considerat că o astfel de strategie ar reprezenta o greșeală fundamentală.

„PSD va fi pe primul loc. Nu va câştiga alegerile. Ca să câştigi alegerile, trebuie să ai 50%+1. Dar se va situa primul partid din România, ca şi scor electoral. Foarte greu să cred că va exista o majoritate fără PSD.

Ar trebui să uneşti toate partidele aşa-zise de dreapta şi cu AUR, şi cu tot, ca să poţi să izolezi PSD. Mi s-ar părea şi o greşeală de fond, nu de formă”, a mai declarat liderul social-democrat.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă: PNL lua un scor mai mare la alegerile din 9 iunie dacă nu avea alianță cu PSD