- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sorin Grindeanu vizitează marți șantierul de pe Valea Oltului: ”Stadiul lucrărilor este la 40%. Pe 9 august se reia circulația”

19 Jul, 15:39 • Russo George
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că marți va efectua o vizită pe Valea Oltului pentru a evalua progresul lucrărilor de defrișare care sunt realizate în prezent.
Sorin Grindeanu vizitează marți șantierul de pe Valea Oltului: ”Stadiul lucrărilor este la 40%. Pe 9 august se reia circulația”

Grindeanu a confirmat că, potrivit raportului pe care îl primește zilnic, lucrările sunt realizate în proporție de 40%. De asemenea, el a reiterat angajamentul de a relua circulația pe Valea Oltului începând cu data de 9 august, conform planului stabilit.

„Marți, în principiu, o să merg să văd cum se desfășoară lucrurile (pe Valea Oltului-n.r.). O să fie marți două săptămâni de la acele restricții absolut necesare. Asta fiindcă am văzut că sunt unii care își dau cu părerea. Sunt absolut necesare, iar discursuri din acestea populiste, care dau bine electoral, dar care n-au nicio legătură cu partea practică, pe mine nu mă impresionează”, a declarat Grindeanu într-o conferință de presă vineri.

Ministrul Transporturilor a răspuns criticilor care au contestat necesitatea restricțiilor impuse, subliniind că lucrările de defrișare nu puteau fi realizate pe timp de noapte. „Și dacă ar fi batalioane de ostași galbeni pe versanții din Valea Oltului, eu nu cred că s-ar putea face defrișări pe timp de noapte și nu că nu cred eu, nu crede nimeni, fiindcă această decizie a fost luată urmare a consultărilor cu toți cei care se pricep. Așa că declarații din acestea, așa cum am spus, populiste, care dau bine și care cred unii că aduc voturi, trebuie ignorate. Și le mai spun ceva, niciodată nu vor câștiga voturi cu declarații de tip PPDD, AUR și alte asemenea formațiuni politice. Fiindcă aceste declarații sunt în acea linie. Mă așteptam la mai multă seriozitate”, a transmis Grindeanu.

Grindeanu primește zilnic un raport privind stadiul lucrărilor pe Valea Oltului

Ministrul a confirmat că stadiul lucrărilor pe Valea Oltului este de 40%, conform celor mai recente rapoarte. „În momentul acesta sau aseară raportul, că îmi vine în fiecare zi raport pe ceea ce se întâmplă pe Valea Oltului, arată că sunt undeva la 40%. Ceea ce înseamnă foarte bine. Marți o să fiu personal acolo să verific. Sunt în grafic, ceea ce înseamnă că, așa cum am spus, 9 august se reia circulația pe Valea Oltului”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Vizita lui Grindeanu pe Valea Oltului este parte a unei serii de măsuri menite să monitorizeze și să accelereze progresul lucrărilor. Lucrările de defrișare sunt esențiale pentru siguranța și buna desfășurare a circulației pe acest tronson important de drum, care a fost afectat de condiții meteorologice extreme și de necesitatea unor intervenții rapide.

În cadrul conferinței de presă, Grindeanu a reiterat angajamentul Guvernului față de protejarea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere, subliniind importanța unei comunicări eficiente și a respectării termenelor stabilite. El a subliniat că deciziile luate sunt bazate pe recomandările experților și pe nevoia de a asigura siguranța călătorilor și a transporturilor.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță măsuri după Comandamentul pentru Energie: ”Am discutat despre cum putem accelera rezolvarea problemei de stocare a energiei, care a devenit vitală în acest moment”