- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde se mai relaxează Iohannis când nu e plecat din țară: pe un teren de golf amenajat la vila de protocol din Neptun

01 Oct, 17:43 • Anghel Valentin
Un teren de golf cu trei găuri a fost amenajat la vila de protocol din Neptun pe care o folosește, când se află pe Litoral, președintele Klaus Iohannis. RAAPPS nu a precizat deocamdată când a fost amenajat terenul, cine l-a cerut și cât a costat.
Unde se mai relaxează Iohannis când nu e plecat din țară: pe un teren de golf amenajat la vila de protocol din Neptun

Vila de protocol ”Nufărul” de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, are în grădină un teren de golf. Mai precis, un mini-teren, fiind vorba de unul cu doar trei găuri (1, 2, 3 – vezi foto), în vreme ce un teren de golf profesionit are 18 găuri, dezvăluie G4Media.

În 2021, șeful statului își dezvăluia public pasiunea pentru acest sport. Se poate practica la orice vârstă și nu e exclusivist, spunea atunci Iohannis, cu prilejul unui eveniment organizat la terenul de golf de Pianu de Sus, județul Alba. ”Mă bucur să întâlnesc aici atât de mulți oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea acestor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, afirma președintele României.

Citește și Cum va reuși România să depășească Austria la PIB. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre strategia pe 5 ani

În afara terenului de la Pianu de Sus, în România mai sunt trei terenuri de golf cu 18 găuri: la Teodora, tot în Alba, la Snagov (Bucharest Golf Club) și la Niculești – Dâmbovița (National Golf and Contry Club). Terenurile cu trei găuri, precum cel amenajat în grădina vilei de protocol de la Neptun, sunt mai degrabă pentru relaxare personală, nu pentru mai mulți jucători, notează sursa citată.

Luni, 23 septembrie, după ultimul weekend însorit la malul mării, tot G4Media a relatat că Iohannis a plecat în SUA cu avionul privat de lux, de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, potrivit informațiilor publicației specializate Boarding Pass. Administrația prezidențială nu a anunțat însă nicio activitate oficială pe care șeful statului ar fi avut-o în județul de la malul mării, astfel că una dintre variantele avansate de aceeași sursă este aceea că Iohannis, cunoscut pentru pasiunea sa pentru golf, s-a relaxat în acel weekend la vila ”Nufărul”. Iar ulterior a zburat direct la adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York.

”A fost președinte la fără frecvență”

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), care administrează vilele de protocol ale demnitarilor, nu a precizat deocamdată când a fost amenajat terenul de golf, cine l-a cerut și cât a costat.

Mandatele la Cotroceni ale lui Klaus Iohannis au fost marcate de numeroase reproșuri privind frecventele sale deplasări în străinătate și lipsa de transparență a programului de activitate.

Fostul premier Victor Orban a declarat luni, la România TV, că în acest moment Klaus Iohannis este ”cel mai detestat om” din România. ”A fost președinte la fără frecvență”, a spus Orban despre șeful statului.

Citește și Anunțul oficial despre vaccinarea obligatorie în România. Șefa CNAS: „Acesta este mesajul pe care am intenţionat să îl transmit”

Tags: