- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Vlad Voiculescu, prima reacție după acuzațiile DNA privind achiziția vaccinurilor anti-Covid: „Deciziile au fost luate exclusiv de premierul Cîțu. Nu am fost de acord”

23 Nov, 20:57 • Cornel Ghimeșan
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îl arată cu degetul pe Florin Cîțu ca fiind vinovat în scandalul achiziției de vaccinurci anti-Covid din timpul pandemiei de Covid.
Vlad Voiculescu, prima reacție după acuzațiile DNA privind achiziția vaccinurilor anti-Covid: Deciziile au fost luate exclusiv de premierul Cîțu. Nu am fost de acord

Vlad Voiculescu a spus că există înregistrări ale ședințelor de guvern care indică faptul că premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, și-a asumat deciziile privind achiziția de vaccinuri. Tocmai fiindcă nu a fost de acord cu toate deciziile, a fost dat afară din Guvern, a mai spus Voiculescu.

Citește și DNA intră tare în dosarul vaccinurilor din pandemie! Procurorii solicită ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă! Prejudiciul se ridică la 1 miliard de euro

Vlad Voiculescu: „Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme”

Chiar dacă nu a susținut toate deciziile luate de Florin Cîțu în pandemie, Vlad Voiculescu spune despre cantitatea de doze de vaccin cumpărate că „a fost o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”.

„Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită. În primul rând pentru că un moment critic pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD. Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu.

Alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației. Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii. Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea „specialilor”, centrele secrete pentru „speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării.

Sunt, desigur, semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale. Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Dosarul DNA a stârnit reacții aspre în Partidul PSD: „1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori.”

DNA a cerut începerea urmăririi penale față de fostul premier Florin Cîțu și cei doi foști miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro.

”În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, a transmis DNA.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult