Informatiile referitoare la inaltimea exacta a cladirii nu au fost inca date publicitatii, anuntul urmand sa fie facut in cadrul petrecerii de inaugurare. Ceea ce se stie in acest moment este ca aceasta cladire are peste 800 de metri.
La constructia Burj Dubai, care a inceput in 2004, au lucrat aproximativ 12.000 de oameni.
Cladirea are 200 de etaje si pentru constructie s-au folosit 330.000 de metri cubi de beton, 103.000 metri patrati de sticla si 15.500 de metri patrati de otel inoxidabil.
Greutatea cladirii goale este de 500.000 de tone. Burj Dubai are o suprafata de 526.760 metri patrati, dintre care 171.870 mp. reprezinta zona rezidentiala, iar 27.870 mp sunt spatii de birouri.
In ciuda impozantei cladirii, investitorii vor avea probleme cu cererea, in special in zona spatiilor de birouri, in conditiile dificile impuse de efectele reminiscente ale crizei mondiale, potrivit Bloomberg.
„Investitorii care au cumparat pentru a inchiria mai departe vor intampina dificultati, deoarece putine companii pot justifica in ziua de azi cheltuieli suplimentare pentru lux”, a aratat expertul intervievat de Bloomberg.
In cei cinci ani de lucrari, piata imobiliara din Dubai a trecut de la cea mai performanta din lume la cea mai sever afectata de criza. Datoriile uriase contractate de emirat pentru finantarea „boom-ului” imobiliar si transformarii micului stat arab intr-un centru financiar si comercial global au adus companiile de stat si guvernul in pragul default-ului (incapacitate de plata).
Dubaiul a fost salvat in decembrie pritnr-un imprumut de urgenta de 10 miliarde de dolari acordat de Abu Dhabi, cel mai mare Emirat Arab.
Preturile locuintelor din turnul Burj Dubai au scazut de la 2.700 de dolari pe metru patrat in 2008 la mai putin de 1.350 de dolari pe metru patrat in prezent, declin corespunzator cu scaderea medie de 52% a preturilor pe piata imobiliara din Dubai.