Intre 23.000 si 25.000 de suporteri spanioli au sosit in Bucuresti cu ocazia meciului Atletico Madrid – Athletic Bilbao, insa destul de multi dintre acestia (aproximativ 15.000) au venit pentru o zi, potrivit lui Dragos Raducanu, secretarul general al FPTS.
Cei care petrec o singura zi in Bucuresti vor cheltui mai putin, intre 150-200 de euro, estimeaza Dragos Raducanu.
Ceilalti, care au venit prin intermediul agentiilor din Spania si stau in Bucuresti 2-3 zile, vor cheltui in jur de 1.000 de euro in Romania.
Luand in considerare aceste cifre, oficialul FPTS se intreaba de unde vin cele 30 de milioane de euro vehiculate pana acum, bani pe care ii va incasa Bucurestiul, potrivit autoritatilor locale.
“Nu stiu de unde au scos 30 de milioane de euro. Din estimarile noastre, incasarile vor fi de doar 8-10 milioane de euro din serviciile turistice”, a declarat acesta pentru DailyBusiness.ro.
Sumele nu sunt ridicate, pentru ca “spaniolii nu isi permit sa cheltuiasca foarte mult”, avand in vedere situatia economica in care se afla.
“Spaniolii nu vor consuma foarte mult la noi. Din ce am vazut, acestia mananca paste, pizza beau multa bere”, a spus Raducanu.
In Centrul Vechi, berea s-a scumpit cu aproape 50% zile acestea. Reprezentantul FPTS considera acesta un aspect pozitiv, pentru ca oricum preturile nu le depasesc pe cele din Spania. „In Spania, in statiunile turistice berea este 2,5 euro. La noi e 1,5 euro, sub ceea ce sunt ei obisnuiti”, a spus Raducanu.
O halba de bere costa acum, in centrul vechi, 7 lei, fata de 5 lei, pretul obisnuit.
Vremea ii tine pe spanioli in baruri
Vremea rea tine de aceasta data cu noi, pentru ca ii va tine pe spanioli foarte mult in baruri.
„Partea proasta este ca nu vor vizita Bucurestiul, insa oricum, suporterii nu sunt genul care sa viziteze. Ei au venit aici sa se distreze si sa consume”, a spus Raducanu.
In opinia lui Raducanu, evenimentul pe care il gazduieste Romania va scoate din anonimat Bucurestiul si va crea o publicitate favorabila pe termen lung.
Finala
Europa League a aruncat in aer tarifele percepute de hotelurile din Bucuresti
cu o zi inaintea meciului, care au ajuns la sume cuprinse intre 1.000 de euro si
4.000 de euro pentru noaptea meciului, de 10-20 de ori mai mult fata de o zi
obisnuita.
„Este o bisnitareala. Orice fel de eveniment creste
tarifele hotelurilor, dar nu in felul asta. Poti sa cresti cu 30-40%, dar nu de
zece ori. Asemenea majorari nu vor face niciodata bine industriei”, a
declarat Radu Enache, presedintele FIHR.