Compnia a emis pana in prezent tichete de vacanta in valoare de circa 1 mil. euro catre mai mult de 150 de companii
„In anul 2009, estimam un demaraj lent pentru tichetele de vacanta, fiind vorba de un sistem nou introdus in Romania, intr-un context economic dificil”, a declarat Iulian Alexe, director de marketing al Accor Services.
„In sectorul privat, aproximativ 10% din companiile care folosesc deja alte tipuri de tichete si-au exprimat interesul de a utiliza si tichete de vacanta, insa contextul economic impinge luarea unor decizii concrete de catre majoritatea companiilor angajatoare catre trimestrul 4”, a mai spus Alexe.
Companiile solicitante au fost obligate sa isi majoreze capitalul social cu 1 mil. euro pentru a fi autorizate sa emita tichete de vacanta.
Accor a lansat si un serviciu online de localizare a pensiunilor, hotelurilor si agentiilor de turism care accepta plata cu tichete de vacanta, ticketvacanta.ro. Accor pot utiliza tichetele in peste 500 de unitati afiliate: pensiuni, hoteluri si agentii de turism.
„Credem in dezvoltarea tichetelelor de vacanta, in anii urmatori”, a spus Alexe.
Tichetele de vacanta sunt platite integral de companiile angajatoare, din fonduri proprii. Acestea pot fi acordate salariatilor de catre orice categorie de angajator, atat companii private, cat si institutii publice.
Tichetele de vacanta sunt deductibile si scutite de taxe si impozite in limita sumei de 3.600 de lei anual, per salariat, reprezentand echivalentul a 6 salarii minime brute.