Agenţia de turism Bonjour Tour şi-a cerut insolvenţa, după doar patru ani de activitate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei. Compania precizează că situaţia fiecărui turist va fi tratată în mod individual de către lichidatorul judiciar, însă nu precizează câţi turişti sunt afectaţi şi nici cine este lichidatorul judiciar.
”Stimaţi turişti, Vă informă pe această cale ca Doamna Cristina Adriana Nae a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a debitoarei Bonjour Tour SRL, în formă generală, în temeiul art. 70 din Legea nr 85/2014. Vă specificăm să situaţia fiecărui turist va fi tratată în mod individual de către lichidatorul judiciar. Ne cerem scuze pentru situaţia creată şi totodată vă mulţumim pentru cei 4 ani de activitate în care am creat împreună momente unice şi amintiri frumoase”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.
Tot în această săptămână Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 lei şi, complementar, i-au retras companiei licenţa, după un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare.
De asemenea, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a închis, pe 25 octombrie 2022, pentru o perioadă de 6 luni, Agenţia de Turism Bonjour Tour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.
„Bonjour ţi-am dat, belea mi-am capatat! Dar ANPC este aici să se lupte cu belelele făcute de unii, consumatorilor”, a declarat la acea dată Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
După 4 acţiuni de control desfăşurate în ultimele 6 luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancţionat cu 51.000 lei, amenzi, şi dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea, repetată a prevederilor acesteia, anunţa CPCMB în octombrie 2022.
Ca atare, pentru că Agenţia de Turism Bonjour nu a restituit atunci consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unităţii.
Agenţia de turism Kusadasi, deţinută de turcul Hasan Yapici şi Oana Yapici, cunoscută pe piaţă pentru cursele charter pe avion pe care le opera spre Turcia, a depus la Tribunalul Bucureşti cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă.
Familia Yapici controlează şi compania aeriană Air Bucharest, ce operează curse charter spre Turcia şi alte destinaţii, cu afaceri de 42 mil. lei anul trecut.Clienții din România se plâng pe rețelele de socializare că nu au fost anunțați despre nici o procedură. Românii care și-au rezervat vacanțe pentru următoarea perioadă prin agenția de turism Kusadasi ar putea să rămână acasă. Compania a cerut falimentul pe data de 14 iulie 2023, iar prima instanță de judecată va avea loc pe data de 26 iulie.
Turiștii sunt cei care se plâng pe rețelele de socializare că nu au fost anunțați despre nici o procedură de faliment. Aceștia spun că în Turcia, reprezentanții acestei firme nu mai au ghizi, iar turiștii sunt lăsați pe cont propriu.
Schimbare majoră în vânzarea jucăriilor în UE. Comisia Europeană revizuiește normele de siguranță și cere pașaport digital pentru fiecare produs.
În același timp, în anii precedenți, compania cerea taxe suplimentare de la turiști, anulau diferite curse, iar acum au cerut această procedură de faliment.
Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 lei şi, complementar, i-au retras companiei licenţa, după un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare.