„Lucram acum la un hotel in portul Dubova, pe malul Dunarii, primul port mare in amonte de Orsova, in zona Cazanelor Dunarii”, a declarat Penca, pentru NewsIn. „Este un hotel destinat navelor de croaziera care trec pe Dunare, din nefericire toate sub pavilion strain. Hotelul, in afara de functia sa de unitate de primire, va avea dotarile necesare alimentarii navelor de croaziera cu apa, alimente si de evacuare a rezidurilor”, a mai spus directorul executiv al Millenium Tour.
„Primul hotel are un buget alocat de 5 milioane de euro. Hotelul din Bucuresti (n.r. in prezent in faza de autorizatii), in functie de cerintele din autorizatia de construire, are bugetate intre opt milioane si 10 milioane de euro”, a precizat Penca.
Acesta a afirmat ca primul hotel va fi gata cel mai probabil in 2009, iar capacitatea sa este de 80 de camere.
Totodata, Millennium Tour estimeaza pentru 2008 realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 milioane de euro, incluzand investitiile aferente acestui an, cifra fiind de aproape trei ori mai mare fata de cea inregistrata in 2007, de 11 milioane de euro.
Profitul Millennium Tour a depasit anul trecut 250.000 de euro.
Potrivit datelor companiei, 78% din activitatea Millennium Tour este dedicata ticket-ingului (vanzarea de bilete de avion – n.r.).
„Un alt segment al activitatii noastre, reprezentand 11%, este corporate travel (servicii de calatorie adresate companiilor – n.r.). Practic, noi ne ocupam de tot ce inseamna deplasarea angajatilor unei firme, de la deplasari de protocol, deplasari de lucru sau deplasari in interes personal al angajatilor clientului nostru”, a spus Penca.
„Turismul reprezinta la noi numai 8% din cifra de afaceri, de 11 milioane de euro in anul 2007. In pricipiu, nu vindem vacante de grup, tot ceea ce facem este sa personalizam vacantele clientilor nostri. Aici, cele mai mari cereri sunt pentru pachete avion plus masina plus hotel sau masina plus hotel”, a afirmat directorul executiv al Millennium Tour.
In 2007, aproximativ 30.000-35.000 de persoane au folosit serviciile Millennium Tour pentru vizitarea diferitelor destinatii. Potrivit datelor companiei, din punct de vedere turistic, in topul preferintelor romanilor se mentine Grecia, urmata de Bulgaria.
In ceea ce priveste zborurile, in top se afla destinatiile din SUA, unul dintre factorii care a contribuit la aceasta situatie fiind relaxarea regulilor de acordare a vizelor, urmata de Europa, cu destinatiile Madrid, Roma, Milano si Barcelona.
„Turistic, in sezonul estival, noi pariem pe Muntenegru. Sunt mai multi factori care ne fac sa credem asta: se intra numai cu cartea de identitate, Serbia a renuntat la vizele pentru romani, ca destinatie nu este foarte departe”, a declarat Penca. „Bulgaria a marit tarifele si a inceput sa dea cu nuca in perete. Practic, se intimpla si la bulgari fenomenul Neptun – Olimp 2000-2003, cand lumea dormea in receptia hotelului pentru ca acesta vanduse mai multe camere decat avea”, a adaugat directorul executiv de la Millenium Tour.
Acesta a mai precizat ca numarul romanilor care aleg destinatii exotice creste simtitor, „avand in vedere ca o croaziera de 10 zile in Caraibe costa, fara avion, cat un sejur de sapte nopti de Revelion in Poiana Brasov, circa 1.000 de dolari”.
De asemenea, potrivit datelor companiei, Millennium Tour este si dispecer de transport, cu o capacitate de 2.000 – 2.500 de pasageri, avand autocare de peste trei stele. Acestea pot fi inchiriate pentru conferinte, simpozioane sau de catre persoane fizice, cifra de afaceri a acestui departament cifrandu-se la aproximativ 250.000 de euro.
„In Romania ne confruntam cu un paradox – cresc costurile de transport, combustibili, piese, salarii, si scad tarifele pe kilometru”, a afirmat Dragos Penca. „Spre exemplu, masinile, motorina si piesele costa cat in Germania. Difera doar salariile, care nu reprezinta foarte mult din tariful unitar. In conditiile acestea, in Romania poti inchiria un autocar cu 1 euro/km iar in Germania tariful incepe de la 2,1 euro/km”, a mai spus directorul executiv al Millennium Tour.
Potrivit acestuia, in 2006 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, iar profitul s-a ridicat la 80.000 de euro.