Aceste camere vor fi in principal in unitati de tip „boutique hotel” (n.r. hoteluri de mici dimensiuni, in care se pune accentul pe atmosfera intima), care sunt din ce in ce mai cautate pe piata, mentioneaza studiul JLL.
Pe piata hoteliera din Capitala functioneaza in prezent 65 de unitati clasificate intre 3 si 5 stele, cu peste 6.800 de camere.
In 2005, au fost date in folosinta, in Bucuresti, circa 1.000 de camere in 8 hoteluri, iar in 200 si, 2007 au fost livrate inca 6 noi hoteluri.
Piata Capitalei este dominata de unitatile hoteliere de 4 stele, avand in vedere cererea mare venita din partea comunitatii de afaceri. Circa 80% dintre cei cazati in hotelurile bucurestene sunt oameni de afaceri.
In ceea ce priveste ponderea turistilor straini, evaluata in functie de numarul de camere ocupat de acestia, s-a inregistrat o crestere de la 47% in 1999, la 58% in 2005.
Pentru 2006 si 2007 nu exista statistici oficiale, insa reprezentantii JJL estimeaza ca in acesti 2 ani au fost inregistrare circa 1,6 milioane nopti de cazare, ca urmare a expunerii internationale a Romaniei, dupa aderarea la Uniunea Europeana.
Potrivit studiului JLL, hotelierii sunt interesati de atragerea unui grad de ocupare de circa 75%. Pentru urmatorii 3, ani specialistii imobiliari considerand ca randamentele vor creste pe acest sector, ca urmare a unui unui grad constant de ocupare si a stabilizarii tarifelor de cazare.