Potrivit acestuia, in anul trecut, 50% din capacitatea locurilor in ceea ce priveste companiile low-cost au fost oferite de Blue Air. Compania My Air a vandut 36% din locuri, Sky Europe – 8%, iar Wind Jet – 6%.
In 2007, Blue Air a avut o capacitate a locurilor oferite de 44%, Wizz Air – 22%, My Air- 18%, Wind Jet – 5%, Sky Europe – 9%, iar Germanwings si Click-Air – cate 2%, relateaza NewsIn.
Per total, capacitatea locurilor oferite de companiile aeriene care opereaza in Romania a crescut cu 20% in prima jumatate a anului in curs, fata de aceeasi perioada in 2006, ajungandu-se la circa 2,4 milioane locuri, crestere datorata mai ales companiilor low-cost, a declarat Jozsef Varadi.
„Piata din Romania a urcat cu 20%, crestere care este foarte importanta in conditiile in care piata globala creste, in general, doar cu 5-6%. De asemenea, din analizele efectuate s-a constatat ca ascensiunea s-a datorat in special companiilor low-cost, cele de traditie avand aceleasi rezultate”, a precizat directorul general executiv.
„Din totalul locurilor oferite de Wizz Air, doua treimi au fost pentru cursele care pleaca din Bucuresti, in Capitala compania efectuand de trei ori mai multe operatiuni decat in Targul Mures”, a mai spus Varandi.
Flota Wizz Air va cuprinde, din 2008, doua aeronave, urmand ca pana in 2010, baza din Romania sa dispuna de 10 aeronave.
Wizz Air opereaza 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania, catre 48 de destinatii europene.
In Romania, Wizz Air opereaza pe aeroportul din Bucuresti cu sapte curse si pe cel din Targu Mures cu o cursa, cu destinatiile Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra si Roma. In prezent, flota Wizz Air este formata din 11 aeronave Airbus A320.
Reprezentantii Wizz Air estimeaza ca, pana in 2012, flota sa aiba 53 de aeronave, primele sapte urmand sa fie achizitionate in martie 2008. In 2006, Wizz Air a transportat peste 3 milioane de pasageri.