- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Casa răsturnată din Harghita care atrage turiștii din toate colțurile lumii. Cât trebuie să plătești pentru a vedea clădirea neobișnuită

29 Jun, 18:17 • Fundeanu Madalina
Atracție turistică inedită la noi în țară! Casa răsturnată din Harghita este asaltată de turiștii din toată lumea.
Casa răsturnată din Harghita care atrage turiștii din toate colțurile lumii. Cât trebuie să plătești pentru a vedea clădirea neobișnuită

Casa răsturnată din județul Harghita a devenit atracție turistică de interes pentru turiștii din toată lumea care ne vizitează țara. Este vorba despre o construcție ridicată complet cu susul în jos, de la acoperiș până la pivniță, iar toate piesele de mobilier din interior sunt și ele răsturnate, potrivit Cancan.ro.

Atracție turistică inedită la noi în țară! Casa răsturnată din Harghita este asaltată de turiștii din toată lumea

Noua casă răsturnată construită în România atrage turiști de pe tot globul datorită conceptului său inedit și surprinzător. Această clădire unică, care sfidează legile gravitației, a atras imediat atenția vizitatorilor. Vîzută de la distanță, casa răsturnată pare desprinsă dintr-un film SF, impresionând prin arhitectura sa inversată. După ce ajung în interior, turiștii sunt întâmpinați de un decor complet răsturnat, creând o iluzie optică uluitoare.

În țara noastră astfel de construcții sunt rare și oferă o experiență unică ce sfidează legile gravitației și normele arhitecturii obișnuite.

Casa răsturnată din Praid, județul Harghita, a început să primească vizitatori acum doi ani, devenind singurul obiectiv turistic de acest tip din zonă. Gergely Zsolt și Erika, un cuplu local, au venit cu această idee, inspirați de o casă similară pe care au văzut-o în străinătate. Casa se află în mijlocul Praidului, în apropierea sediului de poliție și a blocurilor ANL. Are 8×5 metri și oferă vizitatorilor o experiență vizuală pe care sigur nu o vor uita prea ușor.

Citește și: Top stațiuni balneare din România pentru tratamente personalizate, în funcție de afecțiune, în 2024

Casa răsturnată din Harghita
Casa răsturnată din Harghita

Clădirea inedită din Harghita a devenit atracția principală a momentului și atrage în fiecare zi zeci de turiști. Chiar și căsuța de bilete sau afișele cu programul și tarifele de acces sunt cu susul în jos.

În curte, există un garaj care adăpostește o mașină și o bicicletă, ambele parcate invers. Intrarea în casă se face printr-o ușă situată pe acoperiș, un alt detaliu original. Interiorul este decorat ca într-o poveste, cu mobilier roșu suspendat de tavan. Până și vasul de toaletă din baie este cu susul în jos, ascunzând o surpriză ingenioasă pentru vizitatori.

Cât costă un bilet

Taxa de intrare costă doar 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, iar copiii sub trei ani primesc acces gratuit. În România, aceste construcții impresionante pot fi admirate și la Avrig, în cadrul Complexului turistic Brambura Park, precum și în comuna Bumbești-Pițic din Gorj.

În județul Gorj există un întreg sat de case răsturnate, compus din zece căsuțe montate invers sau înclinate pe o parte. Proiectul a fost pus la punct de Alex Ducu, care s-a reîntors în țară în 2021 pentru a aduce la viață această idee specială pentru români.

Vezi și: Comoara ascunsă dintr-un sat părăsit din apropierea Capitalei. Povestea inedită a unui loc uitat de lume