- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât a plătit un român pentru două deserturi, într-un local din Thassos. „Sunt sătul și fericit”

24 Jul, 20:15 • Preda Silvia
Cât costă o clătită în Thassos, în iulie 2024. Dan Adrian Drăgan, românul care se află în spatele comunității „Forum Thassos”, dezvăluie preţul surprinzător al acestui preparat culinar, în satul tradițional Theologos de pe insulă.
Cât a plătit un român pentru două deserturi, într-un local din Thassos. „Sunt sătul și fericit”

Numeroşi români merg în Grecia în această perioadă a anului, iar unii ajung pentru prima dată în insula Thassos. Dan Adrian Drăgan, românul care se află în spatele comunității „Forum Thassos”, a scris pe Facebook, în repetate rânduri, despre ce i-a plăcut, ce l-a impresionat cu adevărat dar şi recomandările sale pentru alţi călători. Recent, a făcut o recomandare pentru turişti privind locul cu cele mai bune deserturi, în opinia sa. „Sunt sătul și fericit”, a scris Dan Adrian Drăgan, marţi seară, pe grupul de Facebook „Forum Thassos”.

Prețul unei clătite în insula Thassos, în iulie 2024: scump sau ieftin?

Dan Adrian Drăgan a mers la Dimitris, în Theologos, şi spune că a lăsat bucătarul să-i facă o clătită sărată personalizată. Tot acolo, bărbatul a descoperit un nou desert favorit – brownie cu înghețată de caramel sărat.

Citeşte şi: Prețuri incredibile la Skala Beach din Thassos! Nu oricine își mai permite un concediu în Grecia: „Sunteți burghezi bine de tot dacă dacă dați banii ăștia”

clatita sarata Thassos
clătită sărată Thassos

Bărbatul a mai povestit pe grupul de Facebook „Forum Thassos” că a plătit 11,5 euro …pentru fericire. Astfel, aproape 60 de lei a achitat românul pentru cele două preparate.

Azi am avut (iar) chef de clătită sărată. Am mers la Dimitris din Theologos și l-am lăsat să-mi facă ce a vrut el. Cu clătita. Că am încredere că știe să facă mixul perfect, dobândit după ani de experiență. Am testat și un desert nou: brownie cu înghețată salty caramel. O nebunie bună ca un tort. Ba nu, mai bună.

M-au costat ambele 11.5 euro și sunt sătul și fericit. Ceea ce vă doresc și vouă”, este mesajul transmis, marţi, pe Facebook, de Dan Adrian Drăgan.

„Să îţi fie de bine! Multe pofte ai, dar cel mai important este că ai unde să le potoleşti!”, i-a comentat cineva la postare.

„Fix ce mi-a recomandat medicul”, a glumit altcineva, într-un răspuns la postarea respectivă.

Insula Thassos nu duce lipsă de turişti

În afară de numeroşi români, insula este vizitată de bulgari, sârbi, cehi, austrieci, britanici, polonezi şi alţii.

Grecia deschide, de regulă, sezonul turistic la începutul lunii mai şi ţine până la jumătatea lunii septembrie sau chiar mai mult.

Vezi şi: Prețuri exorbitante pe o plajă foarte cunoscută din Thassos. Cât plătesc românii pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri în 2024