- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât te costă o vacanță în Bulgaria în 2024. Suma pe care o plătește o familie pentru 7 zile

04 Jun, 21:11 • Amarie Giorgiana
Sezonul turistic de vară din Bulgaria și-a dat startul, iar hotelurile își primesc deja turiștii. Dacă încă nu te-ai decis unde să mergi, sigur ai luat în considerare și această locație și te întrebi cât costă un sejur
Cât te costă o vacanță în Bulgaria în 2024. Suma pe care o plătește o familie pentru 7 zile

Prima lună de vară deja a sosit, iar dacă încă nu ți-ai luat concediu sau ești indecis cu privire la locație, să știi că Bulgaria este o variantă bună și, cu siguranță, ai luat-o în calcul. Cu toate că prețurile sejururilor au crescut în majoritatea țărilor din Europa, în Bulgaria, raportul calitate-preț rămâne unul acceptabil. Țara încearcă să facă față inflației și competiției, iar creșterile prețurilor nu sunt enorme, potrivit Observator.

Cât te costă o vacanță cu familia în Bulgaria

Potrivit specialiștilor din turism, prețurile au crescut moderat comparativ cu anul trecut, dar raportul calitate-preț rămâne unul competitiv, față de țările vecine.

Pachetele turistice au crescut între 3-15% în 2023, cel mai mult crescând costurile operaționale pentru hoteluri și resorturi. De asemenea, deficitul forței de muncă din Horeca a înregistrat o creștere, cu toate că salariile din resorturi au fost mărite cu 10-15%. Angajatorii sunt nevoiți astfel să aducă forță de muncă străină din afara Europei, din țări ca Turcia,  Bangladesh sau Uzbekistan.

Pentru un cuplu și un copil, o vacanță de șapte zile în Bulgaria poate costa între 2.000 și 7.000 leva, adică între 1.023 și 3.580 de euro. Asta, în funcție de categoria hotelului, de facilitățile incluse și de necesitățile familiei.

Totuși, în comparație cu țări ca Grecia sau Turcia, o vacanță în Bulgaria este mult mai accesibilă. De exemplu, o cazare pentru o noapte cu regim all-inclusiv costă 130 de euro de persoană. Astfel, Bulgaria este cea mai accesibilă țară pentru turiști din Europa. De asemenea, prețul pentru o săptămână într-o cameră dublă cu mic dejun și cină incluse urcă la 3.200-3.700 de leva.

Citește și: Turismul din Grecia asigură o treime din PIB. Bătaie pe locurile de muncă și în 2024

Pentru a atrage câți mai mulți turiști în luna iunie, hotelierii le oferă turiștilor facilități precum servicii de spa sau transfer gratuit pentru călătorii individuali. Chiar și așa, Bulgaria rămâne o destinație accesibilă spre deosebire de alte țări europene.

Industria bulgară se așteaptă la o creștere a numărului de turiști în comparație cu anul 2023, în special din Polonia, Slovacia, Germania și Marea Britanie.

Citește și: Orașul european unde se va percepe taxă de vizitator. Măsura a fost luată pentru a aplana turismul în exces