- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce li se întâmplă românilor care pleacă în concediu în Grecia. Tot mai mulți se plâng: „Așa se asigură că stai acolo și consumi sau cheltui cât mai mult”

19 Jul, 22:47 • Cornel Ghimeșan
Nu puțini sunt românii care și-au luat adio de la concediile pe litoral și au ales ca în loc de asta să meargă în Grecia.
Ce li se întâmplă românilor care pleacă în concediu în Grecia. Tot mai mulți se plâng: Așa se asigură că stai acolo și consumi sau cheltui cât mai mult

Românii sunt atrași de plajele frumos amenajate și curate și peisajele splendide din Grecia. Totuși, când vine vorba de partea financiară, mulți dintre ei se plâng în acest an. Turiștii atrag atenția că prețurile sunt tot mai exagerate.

Pe rețelele sociale sunt multe forumuri destinate discuțiilor legate de vacanțele în Grecia. Un român a împărtășit cu internauții experiența lui neplăcută în concediu în Lefkada. Bărbatul a precizat că merge în Grecia de mulți ani, dar e prima dată când i s-a întâmplat așa ceva.

Citește și Unde te poţi muta în Europa pe banii autorităţilor. Stimulente financiare pentru locuri de vis

Cât a plătit românul în Grecia

„Deși am plătit destul de scump două șezlonguri și o umbrelă, 45 de euro, am avut surpriză neplăcută să aflăm că nu putem pleca, voiam să mergem la masă. Deși am plătit, dacă plecăm nu ne puteam întoarce. Așa se asigură că stai acolo și consumi sau cheltui cât mai mult. Când am rezervat nu a zis nimeni asta. Nici măcar nu au o tavernă.

Doar un bar cu diferite chestii mărunte. Asta se întâmplă că în zonă nu sunt multe locuri amenajate. Și am zis să stăm aici în ultima zi că sunt peste drum de cazarea noastră. Proastă alegere”, a povestit românul.

Internauții au început să-și dea și ei cu părerea și să facă comparații cu anii trecuți.

„45? Doamne ferește! Nu am fost decât de 2 ori în Lefkada, în Nidri, unde am plătit în jur de 8 euro pe 2 șezlonguri, și în Vasiliki unde nu am plătit nimic pt că noi am ales să consumăm de la taverna de care aparțineau șezlongurile cu umbrele, altfel ar fi fost tot vreo 10-20 de euro cu umbrela dacă bine rețin. Sincer decât să dau 45 de euro mai bine stau direct pe pietre. Urâtă faza oricum”.

Un utilizator a mărturisit că a avut parte de fix aceeași experiență, dar în Halkidiki și că timp de o oră și jumătate nu ai voie să părăsești șezlongul, altfel pierzi locul.

„Măgărie, nu ni s-a întâmplat niciodată așa ceva în Grecia. Anul acesta în Mykros Gialos plecăm la 12.30 de pe plajă și reveneam la 16.30‑17.00, ne găseam șezlongurile neatinse, în fiecare zi. 10 euro umbrela cu 2 șezlonguri. Am fost acum trei ani la NV dar am stat toată ziua, nu a fost cazul să plecăm”.

Citește și Costul pentru construirea unei piscine în 2024. Investiția nu este deloc mică

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult