Băile Perșani sau „litoralul de la munte” a fost cândva un loc cu o istorie bogată și cu un mare renume în tratarea diverselor afecțiuni. Acum, stațiunea și-a recăpătat strălucirea. Aceasta se află în comuna Șinca, județul Brașov și atrage din ce în ce mai mulți turiști în ultima perioadă, devenind una dintre cele mai căutate destinații din România, conform Playtech.ro.
În perioada anilor ’50, Băile Perșani au fost devastate de un incendiu uriaș, care a distrus de tot unitatea de tratament. Deși au fost construite în anii ’70 un motel și un camping, lipsa mijloacelor de transport și nepăsarea autorităților au făcut ca stațiunea să fie lăsată baltă după prăbușirea regimului comunist.
Mai târziu, în anul 2000, un localnic, pe numele lui Laurențiu Istrate, a preluat stațiunea și a început un proces complex de renovare și modernizare. Spațiile de cazare au fost extinse, iar bazinele și plaja au fost complet renovate. De asemenea, restaurantul a fost modernizat.
Acest loc spectaculos este la doar trei ore și jumătate de București și la 45 de kilometri de Brașov. Este ușor pentru turiștii din toate colțurile țării să ajungă la Băile Perșani. Apropierea de cele mai importante centre urbane face din acest loc o destinație preferată atât pentru tineri, cât și pentru seniori.
Citește și: Ai de gând să mergi în vacanță în afara UE? Iată toate actele de care ai nevoie în 2024!
Nămolul sapropelic, renumit pentru beneficiile sale terapeutice în tratarea afecțiunilor musculare și articulare, este principalul punct de interes al stațiunii. A fost testat și atestat de către Institutul Neuchatel din Elveția și este recomandat de medici din toată țara.
Tarifele de cazare încep de la 75 de lei pe noapte pentru căsuțe cu două locuri și 150 de lei pe noapte pentru cele cu patru locuri sau pentru camerele din zona restaurantului. Astfel, Băile Perșani este un loc ideal pentru relaxare și refacere pentru toți oamenii care vor să se bucure de frumusețea și beneficiile naturale ale stațiunii.
Pentru doar 25 de lei de persoană în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, oaspeții pot avea acces la toate facilitățile și tratamentele oferite de stațiunea care și-a recăpătat cu mândrie strălucirea din trecut.